AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "14 ilçe garanti"

Güncelleme Tarihi:

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 14 ilçe garanti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2013 14:12

AK Parti’de aday adaylığı süreci 1 Kasım Cuma günü sona erecek.

Haberin Devamı

İzmir’de İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 3 Kasım Pazar günü belediye başkanı ve meclis üyesi aday adaylarının katılımıyla düzenleyeceği toplantıda, “Artık sahaya çıkın, dolaşın. Ev ve işyerlerini ziyaret edin. Özellikle köylere gidin. Partinin yaptıklarını anlatın. Genel Merkez aday belirlerken anket yaptıracak. Seçmene adınızı öğretin” diyecek.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 14 ilçe garanti

30 sandık kurulacak
AK Parti İzmir’de 9 ya da 10 Kasım’da aday adaylarının teşkilattan aldığı desteği görmek için eğilim yoklaması yapacak. Seçimde il yönetimi, ilçe başkanları, ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları ana kademe, mahalle başkanları, köy temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri oy kullanacak. Her ilçe için ayrı sandık kurulacak. Eşitlik ilkesine aykırı olacağı için belediye başkanlığına talip olan ilçe başkanlarının adı yoklamaya girmeyecek. 2011 genel seçimlerinde eğilim yoklamasının sonuçlarını seçim sonunda açıklayan parti bu kez zarfları kapalı halde Genel Merkez’e götürücek.

Haberin Devamı


3 kişi anketle sorulacak

İl Başkanı Akay, Genel Merkez’de zarflar açılırken sadece kendisinin başında olacağını ve sonuçtan haberdar edeceğini söyledi. Eğilim yoklamasının adaylık kriterlerinden sadece biri olduğunu belirten Ömer Cihat Akay, ağırlığın kamuoyu yoklamalarında olduğuna dikkat çekerek, “Eğilim yoklamasında önde çıkan üç kişiyi anketle halka soracağız. Ancak A ilçesinde bir kişi vardır, teşkilattan çıkmamıştır, ilçesinde sevilen biridir, onu da ankete koyarız. Anketleri Genel Merkez yaptığı için bizim haberimiz olmuyor” dedi.


Konak, Çeşme’de kafa kafaya
Akay; Karabağlar, Buca, Bayraklı, Bornova, Kemalpaşa, Karaburun, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire, Menemen, Dikili, Bayındır ve Selçuk’u çok rahat kazanacaklarını öne sürerek, “Konak ve Çiğli’de CHP ile kafa kafayayız. Çeşme’de 2009 yerel seçimlerinde Mustafa Cenger’le oy farkını 400’e düşürdük. Çeşme’nin Alaçatı ile birleşmesi dezavantaj gibi görünüyor ancak CHP’deki Alaçatı-Çeşme çatışması bize avantaj sağlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!