Melis’e hayat verirken Kızılay’a da kan verelim

Haberin Devamı

MELİS Akbaş, 2.5 yıldır minik bedenindeki lösemi hastalığıyla mücadele ediyor. İzmir’de yaşayan Akbaş Ailesi, minik kızları için bulunacak uygun ilik umuduyla yaşıyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören 7 yaşındaki Melis, onlarca lösemi hastası gibi sağlığına kavuşabilmek için uygun ilik bekliyor. Geçen her gün hastalığında kritik evreye giren Melis için zaman daralıyor.
Aslında Melis ilik bekleyen tek çocuk değil. Türkiye’de ilik nakli bekleyen 400’ü aşkın çocuktan biri olan Melis için son dönemlerde rastlanmayan bir dayanışma örneği sergilendi. İlik için kan örneği alan merkezler bayram dolayısıyla kapalıydı, ancak bu sabah itibariyle açıldı. Melis ya da ilik bekleyen yüzlerce çocuğa umut olabilmek için sadece küçük bir tüp kan örneği vermeniz yeterli.
Melis’e kan örneği verebilmek için danışma telefonları:
Ankara: (0312 508 24 44) İstanbul: (0212 534 75 00) İzmir: (0232 390 40 29)
Not 1: İzmir’deki kan örneği Ege Üniversitesi Hastanesi’ne verilebiliyormuş, yarın sabah itibariyle orada olacağım, gelişmeleri bildiririm.
Not 2: Melis’e kan örneği verelim, ama en az 3 ayda bir Kızılay şubelerine kan bağışlamayı da ihmal etmeyelim!!! Kan bağışı için deprem vs olmasını beklemeyelim.

Haberin Devamı


Yolundaki engeller ne işe yarar

ESKİ zamanlarda bir kral, saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu. Bakalım neler olacaktı?
Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öğlene kadar. Hepsi kayanın etrafından dolaşıp saraya girdiler. Pek çoğu kralı yüksek sesle eleştirdi. Halkından bu kadar vergi alıyor, ama yolları temiz tutamıyordu.
Sonunda bir köylü çıkageldi. Saraya meyve ve sebze getiriyordu. Sırtındaki küfeyi yere indirdi, iki eli ile kayaya sarıldı ve ıkına sıkına itmeye başladı. Sonunda kan ter içinde kaldı, ama kayayı da yolun kenarına çekti.
Tam küfesini yeniden sırtına almak üzereydi ki, kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu gördü.
Açtı. Kese altın doluydu. Bir de kralın notu vardı içinde...
“Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir” diyordu Kral.
Köylü, bugün dahi pek çoğumuzun farkında olmadığı bir ders almıştı.
“Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.”
Okura özel not: Ayda yılda bir sağlam hikayeye denk gelince yayınlıyorum ve en çok maili de o dönemlerde alıyorum. Sanırım feyz alacak hikayelere daha çok ihtiyacımız var.

Yazarın Tüm Yazıları