Bayram dönüşü yollar kan gölü

Güncelleme Tarihi:

Bayram dönüşü yollar kan gölü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2013 09:19

9 günlük bayram tatilinden dönüşte yollar yine kan gölüne döndü. Çok sayıda kaza meydana geldi.

Haberin Devamı

BOLU'DA 19 YARALI

* TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli viyadüğünde 7 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi yaralandı.
İstanbul yönüne giden Tarkan Köroğlu idaresindeki 34 YJ 4029, Adnan Temiz kontrolündeki 34 VZ 5984, Hacı Kaya yönetimindeki 34 FE 6227, Caner Karabatak'ın kullandığı 67 AK 186, İbrahim Balcı idaresindeki 34 BP 1025, Mehmet Kınık yönetimindeki 34 KKD 61 ve Fatih Karakoyun kontrolündeki 34 FV 107 plakalı otomobilller, dördüncü viyadük mevkisinde çarpıştı.
Kazada yaralanan Begüm ve Aygül Karabatak, Gülistan, Berkay ve Kutay Özer ile kimliği henüz belirlenemeyen 5 kişi, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Kazanın ardından ulaşımın tek şeritten sağlanması nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu, araçların kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

Haberin Devamı

* Mudurnu ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı.
Mudurnu- Akyazı karayolunda Muhammet Ersoy idaresindeki otomobil, Muduşlar köyü yakınlarında Serdar Yanık yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada yaralanan sürücüler, Deniz Gül ve Elif Özge Ersoy, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

* Bolu’da dinlenme tesisine hızla girerken kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki su kanalına uçtu. Yaralanan 5 kişi tedavi altına alındı.
Kaza saat 12.00 sıralarında, TEM Otoyolu Köroğlu Park mevkiindeki dinlenme tesisinde meydana geldi. Ankara’dan İstanbul istikametine gitmekte olan Ayhan Erdoğan idaresindeki otomobil hızla dinlenme tesisine girerken yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Otomobil daha sonra da yol kenarındaki su kanalına uçtu. Hurdaya dönen araç içerisindeki yaralılar dinlenme tesisinden yardıma koşanlar tarafından çıkarıldı. Ayhan Erdoğan kazayı yara almadan atlatırken, araçta bulunan 36 yaşındaki Satı Erdoğan, Didem Erdoğan, Gizem Erdoğan, 57 yaşındaki Celil Kahveci ve Muazzez Kahveci yaralandı.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ'DA 4 YARALI

* Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde kamyonet ile çekicinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 3’ü aynı aileden toplam 4 kişi yaralandı. Çekici sürücüsünün ise 340 promil alkollü olduğu tespit edildi.
Kapaklı’dan Çerkezköy’e seyir halinde olan Cemil Tosun’un (35) kullandığı kamyonet ile ters yönden yolda seyir halinde olan Vedat Ö.’nün (37) kullandığı plakasız çekici kafa kafaya çarpıştı. Ters yöne giren çekicinin kamyonetle çarpışması sonucu, kamyonet sürücüsü Cemil Tosun, annesi Muzaffer Tosun (61) ve babası Rasim Tosun (63) araçta sıkıştı. Kazanın ardından olay yerine gelen Kapaklı Belediyesi itfaiye ekipleri ve 112 acil servis ekipleri, yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından yaralıları sıkıştıkları yerden çıkardı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan 3 yaralı, ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
340 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI
3 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, ters yöne girerek kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen Vedat Ö.’nün kullandığı çekicideki içki kutuları, çarpışmanın şiddetiyle yola savruldu. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Vedat Ö. de araçtan güçlükle indirilerek hastaneye götürüldü. Ayakta durmakta zorlanan şahsın, 340 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

KOCAELİ'NDE 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Bayram dönüşü yollar kan gölü
* TEM OTOYOLU'NDA FECİ ÖLÜM: Kocaeli TEM Otoyolu'nda yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kaza yapan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.
TEM Otoyolu Çenedere Viyadükü’nde seyir halinde olan Harun Topaç’ın (39) kullandığı motosiklet, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kaydı. Sürücü Harun Topaç ile eşi Zuhal Topaç motosikletten fırladı. Ağır yaralanan ve ambulansla Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Harun Topaç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Zuhal Topaç ise kazayı küçük sıyrıklarla atlattı.
Topaç'ın cenazesi yapılan otopsi sonrası ailesine teslim edilirken, Zuhal Topaç ise kaza sırasında eşinin üzerinden araç geçtiğini iddia etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

HARUN TOPAÇ'TAN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI

AMASYA'DA 2 ÖLÜ

* Taşova ilçesinde odun yüklü traktörün devrilmesi sonucu 2 kişi öldü.
Abdulmuttalip Akgül'ün (52) kullandığı odun yüklü traktör, Kozluca köyü Kesenek mevkisinde kontrolden çıkarak devrildi. Kazada, sürücü Akgül ile traktörde bulunan Osman Temiz (79) olay yerinde yaşamını yitirdi. Akgül ile Temiz'in cenazeleri, Taşova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

GAZİANTEP'TE 3 YARALI

* Gaziantep’te kontrolden çıkıp takla atarak devrilen otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Dumlupınar Mahallesi Tutluk Yolu’nda meydana geldi. İddiaya göre, 23 yaşındaki Nihat Özdemir, yönetimindeki otomobilin Aslanbey mevkiinde direksiyon kontrolünü yitirdi. Takla atarak devrilen otomobilde bulunan sürücü ile 28 yaşındaki Erdal Oymak ve 30 yaşındaki Emir Kartal yaralandı. Yaralılar, kazayı görenlerin çağırdığı ambulanslarla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedavisine başlanılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı

BİTLİS'TE 1 ÖLÜ

* Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde park halindeki kamyona arkadan çarpan minibüsün şoförü Cihan Demirel öldü.
Kaza, dün saat 21.00 sıralarında ilçenin Kültür Mahallesi’nde meydana geldi. Cihan Demirel yönetimindeki minibüs, yolun sağ tarafında park halindeki kamyona arkadan çarptı. Meydana gelen kazada, minibüs sürücüsü Demirel, ağır yaralandı. Ambulansla Tatvan Devlet Hastanesine kaldırılan Demirel, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KONYA’DA 7 YARALI

Bayram dönüşü yollar kan gölü
* Konya’nın Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı.
Kaza, saat 08.00 sıralarında Konya Ankara Karayolu Kulu ilçe merkezi girişinde meydana geldi. Konya’dan Ankara istikametine seyir halinde olan A.A. (40) idaresindeki otomobile, aynı istikamete gitmekte olan M.A. (25) yönetimindeki otomobil arkadan çarptı. Kazada, çarpmanın etkisiyle 03 plakalı otomobil refüje çarptıktan sonra ters dönerek yaklaşık 40 metre sürüklendi. Kazada, her iki aracın sürücüsü ile 34 plakalı otomobilde bulunan N.Y. (51), N.D. (3), N.A. (14), K.D. (5) ve A.D. (26) yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Kulu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

MANİSA'DA 1 ÖLÜ

* Manisa'nın Turgutlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti.
Turgutlu'dan Manisa yönüne giden Mustafa Canöz (25) yönetimindeki otomobil, Karaoğlanlı Altı mevkisinde direksiyon hakimiyetini kaybederek refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan ve sürüklenen otomobilin sürücüsü Canöz, araç içerisinde sıkışarak can verdi. İlçede tekel bayii işlettiği öğrenilen Canöz'ün cesedi 112 Acil servis ekiplerince sıkıştığı yerden çıkartılarak Manisa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza yerine gelen Canöz'ün yakınları sinir krizi geçirdi.

SAMSUN'DA 18 YARALI

* Samsun’da bayram tatilinden dönen Sarılmış ailesinin içinde bulunduğu otomobil, yola çıkan köpeğe çarptıktan sonra orta refüje çıkarak aydınlatma direğine vurdu. Kazada, sürücünün de aralarında olduğu 5 kişi yaralandı, köpek telef oldu.
Kaza bugün Canik ilçesi Derbent mevkiinde meydana geldi. İrfan Sarılmış (32) yönetimindekiotomobil, iddiaya göre aniden yola çıkan köpeğe çarptıktan sonra orta refüje çıktı. Otomobil, aydınlatma direğine vurduktan sonra durdu. Kazada sürücü İrfan Sarılmış, yanında bulunan Ersan Sarılmış (30), Betül Sarılmış (25), Şefika Sarılmış (27) ile Mustafa Emin Sarılmış (1) yaralandı. Ambulans ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
DİREK 15 DAKİKA SONRA DEVRİLDİ
Otomobilin çarptığı aydınlatma direği kazadan 15 dakika sonra yolda seyir halinde olan 34 BG 4321 plakalı aracın önüne düştü. Direk daha sonra görevliler tarafından vinç yardımı ile kaldırıldı. Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

* Samsun'un Bafra ilçesinde meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Kaza, Samsun-Sinop karayolu Kolay Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sinop istikametine seyir halinde olan Şafak Aydın (53) yönetimindeki otomobil ile aynı istikamete giden İsmail Duran'ın (50) kullandığı otomobil çarpıştı. Kazada İsmail Duran, Şafak Aydın, Başak Aktaş(53), Zafer Aktaş(28), Emine Hatun Aydın(26) ve Yılmaz Aydın (53) yaralandı. Yaralılar 112 Acil ekiplerince Bafra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

* Samsun'un Bafra ilçesinde düğün konvoyunda meydana gelen kazada 7 kişi yaralandı.
Kaza, Ağıllar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bafra istikametine seyir halinde olan düğün konvoyunda bulunan İsa Gündüz (26) idaresindeki otomobil ile karşı yönden gelen Enver Bayrak’ın(43) kullandığı omobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada Enver Bayrak, Çiğdem Yaman, Sıla Tönel, Ayfer Bayrak (37), Beyza Bayrak (17), Emine Bayrak ve İsa Gündüz (26) yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Bafra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

ANTALYA'DA 1 ÖLÜ, 4 YARALI

* Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde, meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
Kumluca İlçesi’ndeki kaza, dün gece yarısı meydana geldi. Kumluca’dan Beykonak Beldesi yönüne seyreden 20 yaşındaki Deniz Başar yönetimindeki otomobil, Karşıyaka Mezarlığı’na geldiği sırada kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hkimiyetini kaybettiği otomobil, yol kenarındaki çelik bariyerleri aşarak portakal bahçesine girdi. Kazada, sürücü Deniz Başar ile araçtaki 21 yaşındaki Akif Önal, 16 yaşındaki Halil Başar, 20 yaşındaki Mevlüt Canıtez ve 18 yaşındaki Muhammet Savran yaralandı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralılardan Akif Önal, olay yerinde yaşamını yitirdi. Kumluca Devlet Hastanesi’ne götürülen diğer yaralıların tedavisi sürüyor.
Kazada yaşamını yitiren Akif Önal ve yaralılar Mevlüt Canıtez ile Deniz Başar’ın kısa bir süre sonra askere gideceği, bu nedenle eğlence amacıyla otomobille gezdikleri kaydedildi.

HATAY'DA 1 ÖLÜ, 1 YARALI

* Hatay'ın Payas ilçesinde kömür yüklü TIR ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki kardeşten biri öldü, biri ağır yaralandı.
Payas organize sanayi bölgesinde Mehmet Ö. (55) idaresindeki kömür yüklü TIR ile Muhammet Cihat Koca (19) idaresindeki motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan kardeşi M.A.K. (16) ise, ambulansla İskenderun'a sevk edilerek tedavi altına alındı. Kardeşlerin olay yerine gelen yakınları, gözyaşlarına boğuldu.
Öte yandan, Muhammet Cihat Koca'nın cesedi adli tıp morguna kaldırılırken, kazayla ilgili adli soruşturma başlatıldığı belirtildi. TIR sürücüsü Mehmet Ö. ise gözaltına alındı.

ŞANLIURFA

* Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde meydana gelen kazada, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
Şanlıurfa’nın Bozova Şanlıavşar karayolunda seyir halinde ilerleyen minibüs şoförü M.A., direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun kenarındaki kayalıklara çıktı. Olay sonrası aracından çıkan şoför M.A., "Verilmiş sadakamız varmış. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Birden direksiyon hakimiyetimi kaybederek, kayalıklara çıktım. Çok şükür Allah bizi korudu" dedi.

UŞAK'TA 1 ÖLÜ

* Uşak'ta otomobille motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi.
Hüseyin Yılmaz'ın kullandığı otomobil, Akar yol kavşağında yolun karşısına geçmeye çalışan Şaban Coran'ın (52) kullandığı motosikletle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosikletinden savrulan sürücü Coran olay yerinde yaşamını yitirdi. Kurban Bayramından iki gün önce emekli olduğu öğrenilen Coran'ın yakınları, olay yerinde fenalık geçirdi. Kaza nedeniyle Uşak - İzmir karayolunda trafik bir süre tek şerit olarak sağlandı.

ZONGULDAK'TA 2 YARALI

* Zonguldak'ta polis otosunun devrilmesi sonucu 2 polis memuru yaralandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesinde görevli H.A.B'nin (26) kullandığı 67 A 4533 plakalı ekip aracı, merkeze bağlı Karaman beldesi mevkisinde devriye görevi sırasında devrildi.Yaralı sürücü ile polis memuru O.T (37), Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis memurlarının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

TRABZON'DA 4 YARALI

* Akçaabat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
Akçaabat'tan Düzköy istikametine giden Rüştü Gediağaç (49) yönetimindeki otomobil, Dörtyol beldesinde kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada, sürücü ile araçta bulunan Hatice (43), Sedanur (10) ve Serdar Gediağaç (24) yaralandı.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!