Kurban Bayramı'nın ikinci günü kaza bilançosu: 30 ölü, 87 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramının ikinci günü kaza bilançosu: 30 ölü, 87 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2013 10:40

Kurban Bayramı'nın 2.'nci gününde yurt genelinde meydana gelen kazalarda 30 kişi hayatını kaybederken, 87 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Boğaziçi Köprüsü girişinde meydana gelen trafik kazasında 1 polis şehit oldu 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza, Boğaziçi Köprü girişi Anadolu yakası istikametinde saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Göreve için Anadolu yakasına geçmek isteyen Motorize Polis ekibinden polis memuru İsmail Yıldırım köprü girişinde başka bir motosikletli ile çarpıştı. Kaza sonucu ağır yaralanan Yıldırım Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yıldırım, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit oldu.

Şanlıurfa'da yolcu minibüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, ilk 7 kişi öldü 12 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre kaza saat 11.00’da Şanlıurfa- Gaziantep karayolunun 15. Kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre 63 FK 866 plakalı yolcu Minibüsü karşı yönden gelen Cemal A.yönetimindeki 63 SE 277 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kaza da ilk belirlemelere göre aynı aileden olan Necla K. Cemal. A. Cemile K. İbrahim K. Halil K. İle kimliği belirsiz 2 bebek olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan yaklaşık 12 kişi olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kaza sonrası olay yerinde tam bir can pazarı yaşandı. Trafiğin yoğun olduğu saatte meydana gelen kazada trafik ekipleri ve jandarma yolu açmak için büyük çaba sarf etti.

Haberin Devamı

Gaziantep’te tanker ve yolcu otobüsünün karıştığı kazada ilk belirlemelere göre en az 3 kişi öldü çok sayıda kişide yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza Gaziantep Şanlıurfa karayolunun 15. kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre 80 FN 385 plakalı yolcu otobüsü ile aynı istikamete giden bir tanker çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre olay yerinde 3 kişi hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 15 kişi ise olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere taşındı. Kaza sonrası olay yerinde ise tam bir can pazarı yaşandı. Trafiğin yoğun olduğu bir saatte meydana gelen kaza nedeniyle yolda tıkanma meydana geldi. Olay yerine sevk edilen trafik ekipleri yolu açmak için büyük bir çaba sarf etti. Kaza yerine gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri otobüste sıkışan yaralıları çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Bu sırada Kazanın şiddetiyle otobüsten fırlayarak yol kenarına fırlayan şahısların cesetleri olay yerine getirilen cenaze araçlarındaki tabutlara konularak kaldırıldı.

Haberin Devamı

Sivas’ın Zara ilçesinde otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 8 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
Kaza saat 21:00 sıralarında Sivas-Zara karayolunun 60’ıncı kilometresinde Ekinli köyünde meydana geldi. Adil Ergüt idaresindeki 58 EF 920 sebze yüklü kamyonet, Cihan Şahin idaresindeki 50 EE 571plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada otomobilde bulunan Ayşe Şahin (60), Fadime Şahin, Canan Şahin (40), Hilal Şahin (14), Cihan Şahin, Kadir Odabaşı (5) ve kamyonette bulunan Ahmet Taş ve Abdullah Demir olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan kamyonet sürücüsü Adil Ergüt, Yavuz Burak Atlım, Leyla Şahin, Gülizar Odabaşı ise olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
Karayolunun adeta can pazarına döndüğü kazada, yaralananların ise hayati tehlikeleri bulunuyor. Kaza sonrası yol trafiği kapanırken, cenazeler olay yerine gelen cenaze nakil aracı ile otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Konya’da minibüsle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü 9 kişi yaralandı.
Kaza akşam saatlerinde Konya-Antalya Karayolu’nun 40. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya istikametine seyir halindeki Yaşar Güleç (50) idaresindeki 42 NS 058 plakalı otomobil, karşı yönden gelen ve bayram tatili için Antalya'ya giden Kemalettin Coşgun’nun (60) kullandığı 06 DU 9078 plakalı minibüsle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hurdaya dönen otomobilde bulunan yaralılar bulundukları yerde sıkıştı. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin yardımıyla araçtan çıkarılan yaralılardan Osman Ay (50) olay yerinde, diğer yaralı Yaşar Güleç de Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülürken yolda hayatını kaybetti. Minibüste bulunan 9 kişiden 7’sinin hafif şekilde yaralandıkları öğrenildi. Yaralılardan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’ne kaldırılan Bilal Aysana’nın (29) durumunun ağır olduğu bildirilirken, hafif şekilde yaralananlardan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Güzide (55), Aylin (31), Buse (4) ve Yasin Coşgun (35) ile Yasemin (39), Merve (9), Ümit (37) ve Zeynep Dolu (6) tedavi altına alındı. Kaza esnasında otomobilin LPG tankı yol kenarına fırladığı gözlenirken patlamaması da olası bir faciayı önledi. Kazadan sonra polis ekipleri karayolundaki trafiği kontrollü şekilde sağladı.

Haberin Devamı

Diğer illerde meydana gelen kazalar da şöyle:
Eskişehir’de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara’da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Ordu'da trafik kazası: 3 yaralı
Kayseri otomobil Kızılırmak köprüsünden düştü: 1 ağır yaralı
Turgutlu’da trafik kazaları: 2 ölü, 9 yaralı
Ordu’da trafik kazası: 6 yaralı
İstanbul virajı alamayan araç karşı yöne girdi: 3 yaralı
Samsun gelin almaya giden otomobil kaza yaptı: 4 yaralı
Ankara Kazan’da trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Yozgat otomobil ile traktör kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı
Kırıkkale'de trafik kazası: 4 yaralı
Çorum'da meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü 4 kişi yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!