Dünya Bankası’ndan karamsarlar

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankası’ndan karamsarlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2013 00:58

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ile Küresel Oda Platformu (Global Chamber Platform-GCP) işbirliğinde hazırlanan 2014 Küresel Ekonomi Raporu’na göre, GCP üyeleri, 2014 için büyüme seviyesinin Dünya Bankası’nın öngördüğü kadar sağlam olmayacağını düşünüyor.

Haberin Devamı

2014 Küresel Ekonomi Raporu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) evsahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen EUROCHAMBRES Ekonomik Forumu öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklandı. ABD’deki borç krizinin etkisiyle Avrupalı işadamlarının Dünya Bankası tahminlerinden daha kararmsar bir görüntünün ortaya çıktığı raporda, finansal pazarlardan gelecek tehditlere karşı önlem alınması gerektiği vurgulanıyor. TOBB Başkanı ve EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı Rifat Hisarcıklıoğlu, raporun ticaretin ve yatırımların küreselleştiği bir dünyada, gözetim ve standart esaslarının da küresel düzeyde belirlenmesi ihtiyacını vurguladığını belirterek, “Ekonomiler küreselleşirken, kurumlar ve kurallar yerel kalamaz” yorumunu yaptı.

Dışlanma yorgunluğu yaşıyoruz

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da, EUROCHAMBRES (Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği) Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada, Avrupalı işadamlarına seslenerek, “Bizde bir söz var, ‘Fazla naz aşık usandırır.’ Gerçekten Türkiye’de de kamuoyumuzun AB’ye yaklaşımı artık aşığı usandırır noktaya geldi” dedi. Bağış, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye’nin, söyledi. Türkiye’nin, Avrupa’nın en genç ve dinamik nüfuslarından iş güçlerinden birisine sahip ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen 6. büyük ekonomisi olduğunun altını çizen Bağış, şunları kaydetti: “Avrupa’nın her geçen gün Türkiye’den uzaklaştığını görüyoruz. Bakın sizler bir genişleme yorgunluğundan bahsediyorsuruz. Biz ise artık bir dışlanma yorgunluğu yaşar noktaya geldik. Türkiye AB üyeliği için ilk başvuruyu 1959’da yaptı. Hiçbir ülke, hiçbir uluslararası kuruma üyelik için 54 yıl beklememiştir, bekletilmemiştir. Bu siyasi akıl tutulmasına hep birlikte son vermek için sizlerin yardımını bekliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!