Birahaneci cinayeti ‘kan davası’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

Birahaneci cinayeti ‘kan davası’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2013 01:27

İzmir’in Menemen ilçesinde iki hafta önce birahane işletmecisi Murat Bel’in (32) seyir halindeki otomobilinde kurşunlanarak öldürülmesiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Cinayetle ilgili, geçen hafta gözaltına alınan Nurettin Aslan’ın ardından Adem Binici, Erkan Başaran ve İbrahim Gündoğdu gözaltına alındı.

KARDEŞİN İNTİKAMI

Cinayeti araştıran polis, Murat ve Ferhat Bel’in Şubat 2012’de, birahane işletmecisi Nurettin Aslan’ın ağabeyi olan Mustafa Aslan’ı öldürdüklerini belirledi. Murat Bel’e ateş açılan otomobilin kiralık olduğunu saptayan polis aracı Adem Binici’nin kiraladığını, Erkan Başaran’ın ise referans olduğunu tespit etti. İbrahim Gündoğdu’ya ait cep telefonuyla da Nurettin Aslan’ın sık sık görüştüğü ortaya çıktı.

KİRALIK KATİL TUTMUŞ

Ağabeyinin intikamını almak için kiralık katil tuttuğu ileri sürülen Nurettin Aslan ve diğer şüpheliler yakalandı. Cinayet için birer daire almayı kabul eden şüphelilerin, 3 ay boyunca Murat Bel’i takip ettikleri öğrenildi. 3 cinayet şüphelisinin 3 aylık takip sonrasında, işyeri ile evi arasında kullandığı güzergâhları da belirledikleri Murat Bel’i, otomobilini yavaşlatmak zorunda kaldığı kavşakta pusu kurarak öldürdükleri ortaya çıktı.

‘200 bin liraya anlaştık’

Haberin Devamı

ŞÜPHELİLERDEN Erkan Başaran, araca İbrahim Gündoğdu’nun ateş ettiğini ileri sürdü. Gündoğdu ise kendilerini Başaran’ın aracılığıyla, Nurettin Aslan’ın 200 bin TL karşılığında kiraladığını, Murat Bel’i öldürdükten sonra iki gün ona ait evde saklandıklarını, ardından da Bursa’ya gidip ev kiraladıklarını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!