124 süpheli trafikte

Güncelleme Tarihi:

124 süpheli trafikte
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2013 01:43

Kaçak oto ticareti yapıldığı ihbarı alan polis, işadamı rolünde 300 bin liralık Porsche’ye müşteri oldu. Aracın İnterpol tarafından arandığı belirlenince 6 milyon Euro’luk vurgun ortaya çıkarıldı. Polis piyasadaki 124 lüks aracın peşinde.

Haberin Devamı

BİR ihbar mektubunu dikkate alan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Cihan Kısa, lüks oto satışı yapan “İlhan Otomotiv” hakkında 2011’de gizlilik kararı olan bir soruşturma başlattı. Şirketin Almanya’dan ithal ettiği pahalı lüks otoları distribütör firmadan daha ucuza sattığı tespit edildi. Delil toplamak isteyen polis, savcının talimatıyla firmaya giderek 300 bin lira değerindeki bir Porsche’yi 280 bin liraya almak için anlaştı. Polis, aracın parasını ödemek için firma yetkilisinden, hesap numarası istedi. Ancak yetkili İlhan Perçin, aracın yüzde 75’lik kısmına fatura keseceğini kalan miktarın ise elden peşin olarak ödenmesini istedi. Bunu düşünmek için süre isteyen ajan polisler, firmadan 5 ayrı lüks otomobilin de fiyatını ve araç bilgilerini alarak savcılığa iletti.

‘SIFIR’ DEĞİL İKİNCİ EL

Savcılık, Gümrükler Genel Müdürlüğü’ne yazı yazarak şirketin ithal ettiği araçların listesini istedi. Gebze ve Yeşilköy Otomotiv İhtisas Gümrük Müdürlüğü’nden gelen kayıtlara göre 2008 ile 2011 tarihlerinde firmanın 181 araç ithal ettiği beyanname değerinin 6 milyon 79 bin 413 Euro olduğu bildirildi. Savcılık, araçların ithal edildiği Alman makamlarından da bilgi istedi. Alman makamları, belgelere göre “sıfır olarak ithal edilen” 181 araçtan 92 tanesinin Almanya’da ikinci el olarak kayıtlı olduğunu, servis bakımlarının yapıldığını, İnterpol Dairesi Başkanlığı Çalıntı Araç Projesi’nde yapılan sorgulamada 3 tanesinin çalıntı olarak arandığını bildirdi.

GÜMRÜKÇÜLERE DE SORUŞTURMA

İki yıl süren soruşturma sonunda iki ay önce operasyon için düğmeye basıldı. İthalatçı firma sahibi İlhan Perçin tutuklandı. Savcı Cihan Kısa, Perçin ve şirket ortağı eşi Umay Perçin hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 111 kez olmak üzere toplam 222 yıldan 777 yıla kadar hapis cezası talep etti. Savcılık, Gümrük Müşavirleri Hakkı G. ile Yılmaz T.’nin “resmi evrakta sahtecilik” ve “gümrük kaçakçılığı” suçundan cezalandırılmalarını istedi. 13 Ekim tarihli iddianeme, Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Haberin Devamı

‘Kocamın doğum günü hediyesiydi’

Haberin Devamı

SAVCILIĞIN, kayıtlarda yer alan 124 otomobili hakkındaki soruşturmayı sürdürdüğü, halen piyasada olan bu otomobillerin yasadışı olduğu tesbit edildiği taktirde “müsadere” altına alınacağı öğrenildi. Ankara 13’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla 74 lüks otomobile el konuldu. Ankara’da yaşayan Hülya U. (36) isimli Porsche sahibi kadının da otomobiline el konuldu. Hülya U., otomobili kocası Hüseyin U.’nun iki yıl önce kendisine doğum günü hediyesi olarak verdiğini, kaçak olduğunu bilmediğini beyan etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!