‘Churchill Almanya’yı kızdırır!’

Güncelleme Tarihi:

‘Churchill Almanya’yı kızdırır’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2013 13:04

İngiltere Merkez Bankası’nın Almanya’yı kızdırmaktan çekindiği için Winston Churchill’i banknotlarda kullanma konusunda tereddüt ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İngiltere Merkez Bankası’nın banknotların üzerinde yer alacak tarihi isimleri seçerken ilginç detaylara dikkat ettiği ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesinin bilgi edinme kanunları kapsamında ele geçirdiği gizli belgelere göre Merkez Bankası, İkinci Dünya Savaşı’yla özdeşleşen eski başbakan Winston Churchill ve ünlü yazar Jane Austen’ı para yüzü olarak seçmeden önce tereddüte düşmüş.

2016’daki 5 poundlık banknotların üzerinde yer alacak Churcill’i “Almanları küstürür müyüz” diye sorgulayan banka, 2017’de 10 poundluk banknotlarda bulunacak Austen’ın da özel hayatında skandal yaratacak bir olay olup olmadığını araştırmış.

Merkez Bankası Başkanı Mervyn King’e tavsiyede bulunan yetkililer, Churcill’in savaş zamanındaki liderliği nedeniyle İngilizler tarafından sevildiğini vurgularken İkinci Dünya Savaşı’nın acı anılarının kıtayı hâlâ sarstığı uyarısında bulunmuş.

Haberin Devamı


Gizli belgelerde düzeltilen bölümlerde ise İngiltere’nin eski düşmanlarıyla ilgili kısımların yer aldığı tahmin ediliyor. “Aşk ve Gurur” kitabının yazarı Austen’ın özel hayatının didik didik arandığı da belgelerde yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!