Filede Vakıfbank rüzgarı esiyor

Güncelleme Tarihi:

Filede Vakıfbank rüzgarı esiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2013 12:53

Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı, son bir yılda sergilediği performansla kupalara adeta ambargo koydu.

Haberin Devamı

Sarı-siyahlı takım, mücadele ettiği son 5 organizasyonda da mutlu sona ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Vakıfbank, büyük hedeflerle başladığı geçen sezonu Acıbadem Bayanlar Ligi, CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Teledünya Türkiye Kupası'nı namağlup şampiyonlukla tamamladı. Bu sezonun başında Eczacıbaşı VitrA'yı mağlup ederek Süper Kupa'yı müzesine götüren sarı-siyahlı ekip, FIVB Dünya Kulüplerarası Şampiyonası'nda da rakiplerine şans tanımadı ve mücadele ettiği son 5 organizasyonda, kupayı havaya kaldıran taraf oldu.

CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi

Geçen sezon CEV Şampiyonlar Ligi ilk turunda Rusya'nın Uralochka, İsviçre'nin Volero ile Fransa'nın Cannes takımlarıyla karşılaşan Vakıfbank, rakipleriyle oynadığı ikişer maçları da kazanarak play-off turunda yükseldi. Play-off 12'li turunda Polonya'nın Atom Trefl ekibini geçen Vakıfbank, 6'lı turda ise Eczacıbaşı VitrA'yı devre dışı bırakarak İstanbul'da gerçekleştirilen Dörtlü Final'e katılmaya hak kazandı. Galatasaray Daikin'in ev sahipliğinde Burhan Felek Voleybol Salonu'nda gerçekleştirilen Dörtlü Final'de ilk maçta sarı-kırmızılı takımı yenen Vakıfbank, finalde de Azerbaycan'ın Rabita Bakü ekibini mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Teledünya Türkiye Kupası

Vakıfbank geçen sezon Türkiye Kupası'nı 4. kez müzesine götürdü. Türkiye Kupası'nda ilk etapta İBA Kimya TED Ankara Kolejliler ile oynadığı tek maçı kazanan sarı-siyahlı takım, ikinci turda Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt ile yaptığı iki karşılaşmadan da galip ayrılarak, Ankara'da gerçekleştirilen final grubunda mücadele etme hakkını elde etti. Final grubunda Karşıyaka, Galatasaray Daikin ve Eczacıbaşı VitrA ile oynadığı karşılaşmaları kazanan Vakıfbank, Türkiye Kupası'nı kazanan takım oldu.

Lig şampiyonluğu

Vakıfbank, geçen sezon Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde 7 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı. Ligde normal sezonda oynadığı 22 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan sarı-siyahlılar, play-off çeyrek finalinde Sarıyer Belediyesi'ni, yarı finalde de Fenerbahçe'yi ikişer maçta da mağlup ederek finale yükseldi. Finalde ligin güçlü ekiplerinden Eczacıbaşı VitrA ile karşı karşıya gelen Vakıfbank, seride oynanan 3 maçı da kazanarak şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Süper Kupa

Vakıfbank, sezon başında oynanan karşılaşmada Eczacıbaşı VitrA'yı yenerek Spor Toto Bayanlar Süper Kupa'nın sahibi oldu. Sarı-siyahlı takım, geçen sezonun Türkiye Kupası finalistiyle Ankara'da yaptığı maçı 3-2 kazandı.

Dünya Kulüplerarası Şampiyonası

Vakıfbank, FIVB Kadınlar Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda etkili performansını sürdürerek kupanın sahibi oldu. İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen organizasyona, CEV Şampiyonlar Ligi kupasının son sahibi Vakıfbank'ın yanı sıra ev sahibi İsviçre'den Volero Zürih, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Asya şampiyonu takımı Guangdong Evergrande, Kenya'dan Afrika Kıtası birincisi Kenya Prisons, Brezilya'nın Güney Amerika şampiyonu ekibi Unilever Volei ve Kuzey Amerika şampiyonu ABD ekibi Iowa Ice takımları katıldı.

Şampiyonada B Grubu'ndaki ilk maçında ABD ekibi Iowa Ice'ı 3-0, ikinci maçında da Brezilya temsilcisi Unilever Volei'yi 3-1 mağlup eden sarı-siyahlılar, yarı finalde de Çin'in Guangdong Evergrande takımını 3-0 yenerek, adını finale yazdırdı. Vakıfbank, finalde yeniden karşılaştığı Unilever Volei'yi de 3-0 mağlup ederek, kupayı müzesine götürdü.

Üstü üste 52 galibiyet

Vakıfbank, üst üste oynadığı 52 resmi karşılaşmayı da kazanmayı bildi. Sarı-siyahlı takım, geçen sezon Acıbadem Bayanlar Ligi'nde 29, CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 12, Teledünya Türkiye Kupası'nda 6 maçının yanı sıra sezon başındaki Süper Kupa maçı ile FIVB Dünya Kulüplerarası Şampiyonası'ndaki 4 karşılaşmada rakiplerini yendi.

Yıldırım: "Takımımız inanılmazı başarıyor"

Vakıfbank Spor Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu Ramazan Yıldırım, inanılmaz bir performans sergilediklerini söyledi.

Haberin Devamı


Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon Türkiye ve Avrupa'da önemli başarı kazanan Vakıfbank'ın, FIVB Dünya Kulüplerarası Şampiyonası'nda da gücünü gösterdiğini belirterek, "Bu şampiyonada, Türkiye ve Avrupa kıtasını temsil ettik. Takımımız çok iyi hazırlanmıştı. Yine namağlup şekilde kupayı kazandık. Bu 2013 yılında kazandığımız 5. kupa oldu. Ayrıca üst üste 52. maçımızdan da galip ayrıldık. Bunun için çok mutluyuz. Takımımız inanılmazı başarıyor" diye konuştu. Başarılarında Vakıfbank'ın sağladığı desteğin çok büyük olduğunu anlatan Ramazan Yıldırım, "Vakıfbank'a çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten mükemmel bir çalışma ortamı sağlıyorlar ve hep yanımızda oluyorlar. Bu da bizi çok iyi motive edip, başarıya götürüyor. Voleybol şubesi olarak bu başarıyı milletimize ve Vakıfbank ailesine hediye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'DAN VAKIFBANK'A TEBRİK MESAJI

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü, FIVB Kadınlar Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda şampiyon olan Vakıfbank'ı tebrik etti.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle;
"Türk kadın voleybolu adına kazanılan bu büyük zafer hepimizi gururlandırmıştır. Tebrik eder, uluslar arası başarılarının devamını dileriz."

İSTANBUL / DHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı mesajla Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın final maçında Brezilya'nın Unilever Volei takımını yenerek şampiyon olan Vakıfbank'ı kutladı.
Kılıçdaroğlu, "Bu voleybolcu kadınların ülkemize bayram armağanı oldu, bir bayram armağanı da yarın Türk Milli Futbol takımımızdan bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


BAKMADAN GEÇME!