Güncelleme Tarihi:
Ziyaretçilere de ‘aşk yemeği’ adını verdiği keşkeğin nasıl hazırlandığını anlatarak “UNESCO’ya yoğun temaslar sonrasında 2010 yılında ‘Somut olmayan kültürel mirası’na aldırdığımız tek yemeğimiz. Keşkek bir aşk yemeğidir. Buğday kadın, et erkektir. Kadın eti pişirir ön hazırlıkları yapar, erkek de buğdayı saatler süren pişirme esnasında özü çıkıncaya kadar tokaçla döver. Kadın zaman zaman gelir, özün çıkıp çıkmadığına, etin buğdayla özdeştiğine bakar. İkisinin birlikte hazırladığı tek yemektir. Anadolu’da düğünlerde, sünnet ve benzeri törenlerde pişirilip verilir” dedi.
Soysal, büyük ilgi gören şovunda, keşkeğin yanı sıra geleneksel Türk mutfağının özelliklerini de anlattı. Tanıtımda, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Kültür Ataşesi Osman Şahin ile Hessen Milletvekili Turgut Yüksel de tokmakla buğdayı dövdü.