Kitap fuarında keşkek pişirdi

Güncelleme Tarihi:

Kitap fuarında keşkek pişirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2013 23:14

Kültür Bakanlığı Gönüllü Tanıtım Elçisi, Hürriyet mutfak kültürü yazarı Sahrap Soysal, Frankfurt Kitap Fuarı’nda keşkek pişirdi.

Haberin Devamı

Ziyaretçilere de ‘aşk yemeği’ adını verdiği keşkeğin nasıl hazırlandığını anlatarak “UNESCO’ya yoğun temaslar sonrasında 2010 yılında ‘Somut olmayan kültürel mirası’na aldırdığımız tek yemeğimiz. Keşkek bir aşk yemeğidir. Buğday kadın, et erkektir. Kadın eti pişirir ön hazırlıkları yapar, erkek de buğdayı saatler süren pişirme esnasında özü çıkıncaya kadar tokaçla döver. Kadın zaman zaman gelir, özün çıkıp çıkmadığına, etin buğdayla özdeştiğine bakar. İkisinin birlikte hazırladığı tek yemektir. Anadolu’da düğünlerde, sünnet ve benzeri törenlerde pişirilip verilir” dedi.
Soysal, büyük ilgi gören şovunda, keşkeğin yanı sıra geleneksel Türk mutfağının özelliklerini de anlattı. Tanıtımda, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Kültür Ataşesi Osman Şahin ile Hessen Milletvekili Turgut Yüksel de tokmakla buğdayı dövdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!