16 yıla firar

Güncelleme Tarihi:

16 yıla firar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2013 01:23

Balyoz davasında yerel mahkemenin hakkında verdiği 16 yıllık hapis cezası Yargıtay’da onanan Deniz Albay Haldun Ermin, Ankara GATA’dan firar etti. Mamak Askeri Cezaevi’nde kalan Ermin, uzun zamandır tedavi gördüğü cezaevi revirinden önceki gün Ankara GATA’ya sevk edildi.

Haberin Devamı

Hastanenin üroloji servisinde sağlık kontrolünden geçen Ermin, yatış işlemlerinin ardından servise alındı. Ermin, burada kapısında bekleyen 2 askeri atlatarak firar etti. Olayın ortaya çıkmasının ardından GATA Komutanlığı gelişmeleri Merkez Komutanlığı’na aktardı. Merkez Komutanlığı’nın Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi vermesi üzerine firari albayın yakalanması için çalışma başlatıldı. Merkez Komutanlığı ekipleri ile polis, Ermin’in ailesinin kaldığı subay lojmanları ile gidebileceği 5 adrese baktı. MOBESE ve güvenlik kameralarını da tarayan ekipler, Ermin’in izini bulamadı.

ASKERLERE SORUŞTURMA

Ermin’i GATA’ya götüren 3 asker hakkında da soruşma başlatıldı. Balyoz Plan Semineri’nin yapıldığı 2003’te Deniz Harp Akademisi Öğrenci Subayı olan Ermin’in ele geçirilen Amiral-1 belgesinde, Suga Harekât Planı’na destek veren ve terfi ettirilmesi düşünülen kişiler arasında ismi geçiyordu. Mahkeme kararına göre, Deniz Kuvvetleri’nde görevli amiral ve amiral olması muhtemel kişilere ait belgede ise Ermin’in tuğamiral olacağının belirtildiği yer alıyordu. Kararda Ermin’in isminin Öncelikli ve Özellikli Görevlendirme Belgesi’nde de yer aldığı, çalışma grubunda görevli 8 subaydan biri olduğu, harekâtların öncelikli yapılacağı yerlerle ilgili teklifler hazırladığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!