Önce ceza sonra mahkeme şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Önce ceza sonra mahkeme şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2013 01:09

ÖDEMİŞ Kent Konseyi’nin büro görevlisi 25 yaşındaki Bedriye Uşaklı’nın 3 yıl önce aldığı ve çoğunlukla 3 Eylül Mahallesi Muhtarı olan babası Bekir Uşaklı’nın kullandığı 35 ZSC 82 plakalı motosikletine İzmir Fahri Trafik Müfettişliği Büro Amirliği, “Ses cihazlarını kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak” suçundan 6 Haziran’da 77 lira ceza kesilip adresine gönderildi.

Haberin Devamı



Bugüne kadar hiç gitmediği, İzmir Hasan Tahsin Caddesi’nde saat 22.10’da motosikletine ceza kesildiğini görünce şaşkına dönen Uşaklı, 22 Temmuz’da İzmir 10. Sulh Ceza Mahkemesi’nde cezanın iptali için dava açtı.

Karar da şaşırttı

Mahkeme, 5 Eylül’de kararını verip, Uşaklı’nın itirazını reddetti, kararda, “Başvuran verdiği dilekçesinde kendisi hakkında kırmızı ışık ihlali yaptığı gerekçesiyle trafik idari para cezası verildiğini, cezanın haksız olduğunu belirterek cezaya ilişkin kararın iptaline karar verilmesini talep etmiştir” denildi.

Mahkemenin bu kararıyla bir kez daha şaşkına dönen Uşaklı, “Söz konusu motosikletimle İzmir’e gitmem zaten mümkün değil. İtiraz dilekçemde, gelen mahkeme kararındaki kırmızı ışık ihlali cezasıyla ilgili kesinlikle bir ifadem yoktur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!