Yazıcı'dan 'andımız' sorusuna cevap

Güncelleme Tarihi:

Yazıcıdan andımız sorusuna cevap
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2013 14:53

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bir vatandaşın ‘andımızı neden kaldırdınız?’ sorusuna “Okuduğunuzun anlamını bilmiyordunuz. Kürt olur, Laz olur, Çerkez olur. ‘Varlığım Tük varlığına armağan olsun’ diyor. Niye olsun? Adam Çerkezse niye öyle desin ki. İnsanlığa armağan olsun demek gerekir. İçinde yanlış şeyler var. Ayıklamaya kalksan olmaz. En doğrusu kaldırmaktı” diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Trakya turuna çıktı. Bakanların ilk durağı Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi oldu. Bakanları Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve partililer ilçe girişinde karşıladı. Bakan Müezzinoğlu ve Bakan Yazıcı, partililer ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile sabah kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya katılanlara konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, belediyecilik anlamında hangi ilde AK Parti varsa, o şehrin vizyonunun değiştiğini söyleyerek, "Ülkelerin vizyonunu hükümetler, şehirlerin vizyonunu yerel yönetimler oluşturur. Tekirdağ’ın geleceği için tüm kapıları çalmak, bütün elleri sıkmak, beklentilerin öncülüğünü yapmak bize düşüyor. İnşallah Tekirdağ’ı el birliği ile farklı boyuta taşıyacağız. Bayramda şehitlerimizin ailelerini, gazilerimizi ve ailelerini, kapısının çalınmasını bekleyen yaşlıları, engellileri, çocuk esirgeme kurumunda kalan kimsesiz çocukları da unutmayalım" dedi.

Daha sonra söz alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise, ülkelerin büyüklüğünün ekonomik performans ile ölçüldüğüne dikkat çekerek, "Paylaşımcı bir yönetim anlayışına sahibiz. Konuşuruz, tartışırız, en doğrusuna karar veririz. Yanlışımız varsa da düzeltiriz. Sosyal alanda da Türkiye değişti ve dönüştü. Ülkemizde 8 milyon 500 bin engelli vatandaşımız var. Bunların hukuku yoktu. Birileri sosyal devletten bahsediyor. Ama sosyal devler sadece söylemekle olmaz. Biz, onların hukukunu düzenleyen Engelliler Kanununu çıkardık. Bunları milletin imkanları doğrultusunda yaptık” diye konuştu. Bakan Yazıcı, konuşmasını, "Andımızı kim, niye çıkartmış, ne zamandan beri okutuluyor, ne getiriyor, ne götürüyor ona bakmak lazım. Millet kuşatıcı bir kavram. İçinde 76 milyon var” diye sözlerini tamamladı.

ŞEHİT AİLESİNİ DE ZİYARET ETTİ

Kahvaltının ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İnan Sokak ve Atatürk Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Esnafla tek tek tokalaşarak Kurban Bayramlarını kutlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki Şehit Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un ailesini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarete Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve askeri erkan da katıldı.

“YASAK YOK DÜZENLEME VAR

Ziyaretin ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı farklı caddelerde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Güzergahı üzerindeki esnafla ve vatandaşlarla tek tek tokalaşıp bayramlaşan Bakan Hayati Yazıcı, Başoğlu Şarküteri’de mekan sahibi Mehmet Baş’a içki satışı ile ilgili yapılan düzenleme hakkındaki fikrini sordu. Mehmet Baş ise içki yasağının işlerini olumsuz etkilediğini ve aynı yasağın neden birahanelerde uygulanmadığını sordu. Ortada bir yasak olmadığını kaydeden Bakan Yazıcı, “Biz yasak koymadık. Düzenleme yaptık" diye cevap verdi.

“VARLIĞIM TÜK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN’ DİYOR. NİYE OLSUN?

Ziyaretlerinin devamında gözlük satışı yapan bir işyerine giren Bakan Yazıcı'ya, işyeri sahibi Aşkın Avşar’ın ‘Andımızı neden kaldırdınız?’ şeklindeki sorusuna, “Okuduğunuzun anlamını bilmiyordunuz. Kürt olur, Laz olur, Çerkez olur. ‘Varlığım Tük varlığına armağan olsun’ diyor. Niye olsun? Adam Çerkezse niye öyle desin ki. İnsanlığa armağan olsun demek gerekir. İçinde yanlış şeyler var. Ayıklamaya kalksan olmaz. En doğrusu kaldırmaktı. Okuyan yine okusun. Biz yasaklamadık ki. Ne anlama geldiğini düşünmezsen bir şarkı gibi söyler gidersin” diye cevap verdi.

KÜÇÜK ÖMER’E BAYRAM HEDİYESİ

Bakan Yazıcı ziyaret ettiği bir işyerinde 2 yaşındaki çocukları Ömer Taha’ya mont almak isteyen Enver-Meryem Çetintürk çifti ile sohbet edip montun ücretini kendisi ödedi. Esnaf ziyaretini ardından Bakan Müezzinoğlu ve Bakan Yazıcı, Çorlu’ya hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!