BDP heyeti Suriye'den döndü

Güncelleme Tarihi:

BDP heyeti Suriyeden döndü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2013 19:49

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile beraberindeki heyet, PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim'e taziye ziyaretinde bulunmak üzere gittikleri Suriye'den döndü.

Haberin Devamı

Demirtaş ile beraberindeki BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Aynel Arap bölgesinde Mürşitpınar Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yaptı. Demirtaş, sınır kapısında gazetecilere yaptığı açıklamada, dışarıdan gelen çetelerin Suriye'deki halklarla çatıştığını iddia etti. Suriye'de yaşayan Kürtlerin de bu çetelere karşı kendi öz gücüyle mücadele etmeye çalıştığını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bu direniş sırasında PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in oğlu Şervan Müslim de böyle bir çatışmada hayatını kaybetti. Bizler de eş başkan olarak heyetimizle kendisine taziye ziyaretinde bulunmak üzere oraya gittik, oradaki gelişmeler hakkında bilgi aldık. Salih Müslim'e başsağlığı diliyoruz. Umut ediyoruz ki bu çatışmalar, ölümler bitsin. Umudumuz halkın kendi idaresini oluşturması için bir ortamın oluşmasıdır. "

Türkiye üzerinde El Kaide gibi radikal grupların büyük destek aldığını ileri süren Demirtaş, "En doğru politikalar buradaki halklarla Kürt'ü, Arap'ı, Nusayri'si, Şii'si, Sünni'si ile bütün Suriye halklarıyla doğru ilişki kurmaktır. Türkiye'ye kazandırılacak politika budur. Bu yapay sınırları ortadan kaldıracak politikalar üretmektir. Şuradaki sınır kapısının insani yardımlara açılması olumlu bir gelişmedir.Ticarete de açılması gerekir. Çünkü karşıda yaşayanlar buradakilerin akrabaları" ifadelerini kullandı. Gazetecilerin "Müslim ile görüştünüz mü" sorusuna Demirtaş, "Kendisi henüz gelememişti. Oradaki koşullar zor, çok riskli. Salih Müslim'in de en yakın zamanda çocuğunun taziyesine katılacağını umuyoruz. Biz orada annesiyle, kardeşiyle ve çocuklarıyla görüştük" dedi. Açıklamanın ardından Demirtaş ile beraberindekiler, Mürşitpınar'dan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!