Duvarı çatlayan okulda eğitime tepki

Güncelleme Tarihi:

Duvarı çatlayan okulda eğitime tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2013 17:37

Diyarbakır’da 2 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü okulda sınıf duvarlarında oluşan çatlaklara rağmen eğitime devam edilmesi veli ve sendikacıların tepkisine neden oldu.

Haberin Devamı

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi'nde 2 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü Nazime Tatlıcı İlk ve Ortaokulu'nda duvarlarında ve sınıflardaki çatlaklara rağmen eğitimin sürmesi öğrenci velileri ve sendika yöneticilerinin tepkisine yol açtı.

Bugün öğlen saatlerinde okulda toplanan öğrenci velileri ve Eğitim Sendikası yöneticileri, ilgisizlik karşısında basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi. Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, eğitim ve öğretim sisteminin geçmişi aratacak şekilde içinden çıkılmaz bir hale geldiğini ileri sürüp, şunları söyledi:

"Şu anda önünde bulunduğumuz Nazime Tatlıcı İlköğretim Okulu'nun hasarlı durumu AKP'nin ve bürokrasisinin ,insanların can güvenliğine verdiği önemi göstermek bakımından oldukça öğretici. Okulda her gün biraz daha artan çatlamalar ve okuldaki çok amaçlı salonun zeminindeki çökmeler ürkütücü bir hale geldi. Kayapınar Belediyesi'ne başvuruldu, belediyeden gelen ekibin hazırladığı raporda, zemin özelliklerinin ve yapı yüklerinin düzgün olmayışına bağlı olarak çatlakların oluştuğu ve derzlerde ayrışmaların meydana geldiği tespitinde bulunuldu. Ayrıca tehlikenin olup olmadığı konusunda uzman görüşüne başvurulması gerektiği önerildi. Duyumlarımıza göre okul yönetiminin gerekli yazışmaları yaptığı yönünde. Buna karşın yetkililerin gerekli duyarlılığı göstermediği gözükmekte. Yine duyumlarımıza göre yüzde 20'lik bir güçlendirme raporunun olduğu, buna rağmen bu güçlendirmenin bugüne kadar yapılmadığı tarafımızdan tespit edildi. Bu durumda haklı olarak öğrenci, veli ve personelin tedirgin olduğunu biliyoruz."

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın, Doğu Anadolu fay hattı üzerinde olduğunu hatırlatan Birtek, şöyle konuştu:
"Doğu Anadolu fay hattı üzerinde bulunan ilimizde, böylesine riskli bir alanda bu sorumsuzluğunun nedeni anlamak mümkün mü? Binlerce öğrencinin ve 80 personelin yaşamlarının yüzde 20'lik risk altında olmasının bir anlamı yok mudur? Biz Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi olarak, yaşanacak olumsuz bir durumda, valiliği, milli eğitim müdürlüklerini, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü sorumlu tutacağımızı, kamuoyu nezdinde ilan ediyoruz. Geç olmadan, gerekiyorsa güçlendirme ya da tahliye yapılmasını öneriyoruz. Ayrıca Şehmuz Sultan Tatlıcı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin yıkım kararı olmasına rağmen, bugüne kadar çeşitli gerekçelerle yıkılmamış olması, bu binanın uyuşturucu mekanı olmasını sağlamıştır. Derhal yıkım kararı uygulanmalı. Biz buradan Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi olarak soruyoruz; 4+4+4 eğitim sisteminin ortaya çıkardığı sorunlardan biri olan 60 kişilik sınıflarda ders işlene bilinir mi? Başta Nazime Tatlıcı İlkokulu olmak üzere Vali Kurt İsmail Paşa Ortaokulu'nda meydana gelen çatlamalara karşı gerekli özen göstermeli, tedbirler alınmalı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!