BDP heyeti Suriye'ye gitti

Güncelleme Tarihi:

BDP heyeti Suriyeye gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2013 14:17

Suriye’de öldürülen PYD’nin Eş Başkanı Salih Müslim’in oğlu, 20 yaşındaki Şervan Müslim taziye ziyareti için aralarında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yardımcısı Gültan Kışanak, DTK Başkanı Ahmet Türk, yardımcısı Aysel Tuğrul, BDP milletvekilleri İbrahim Binici, Nazmi Gür, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökhan ile BDP’li üst düzey yöneticilerden oluşan 10 kişilik heyet, 4 otomobille jandarma uygulama noktasından pasaport göstererek Suriye’ye geçiş yaptı.

Haberin Devamı

Güvenlik güçlerinin sınır hattında yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlenirken, Suruç’un Mürşitpınar Köyü’nün hemen karşısında bulunan Suriye’nin Ayn-El Arap ilçesine geçen BDP ve DTK heyeti, Suriyeli Kürtler tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı.

BDP HEYETİ GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA SURİYE'YE GİTTİ / FOTO GALERİ

Suriye’ye geçişten önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan DTK Başkanı ve Mardin bağımsız milletvekili Ahmet Türk, PYD lideri Salih Müslim’e taziye dileklerini ileteceklerini belirterek, "Taziye, hem de Rojava’daki Kürt halkının mücadelesinin yanında olduğumuzu göstermek için Kobani’ye gideceğiz. Rojava Kürt halkının geleceğini yönelik kararlılığını alkışlıyoruz. Bugün Rojava’da Kürtler saldırgan halk değildir. Toprak, aileleri ve geleceğini savunmaya yönelik bir devrim mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Bugün bu devrim Ortadoğu siyasetinin geleceğini belirleyecek önemli bir devrimdir" dedi. Özel izinle Suriye topraklarına geçen 10 kişilik heyetin 5 saat kaldıktan sonra saat 17.00 sıralarında yine Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan geçiş yaparak Türkiye’ye döneceği bildirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!