Parti liderine sert çıktı: Benimle böyle konuşamasınız!

Güncelleme Tarihi:

Parti liderine sert çıktı: Benimle böyle konuşamasınız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2013 11:56

ALMANYA’da devam eden koalisyon görüşmeleri SPD içinde gerilimi artırdı.

Haberin Devamı

Grup toplantısında konuşan SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, konu koalisyon görüşmelerine gelince “Federal Meclis milletvekillerinin koalisyon görüşlerini Facebook üzerinden yazmaları sinir bozucu” dedi. Bu sözün ardından ayağa kalkan Cansel Kızıltepe, “Facebook’ta o görüşleri yazan benim. Beni, burada bu şekilde teşhir etmeniz hiç centilmence ve adilce değil” diyerek sert çıktı.

Kızıltepe, ayrıca “Ben büyük koalisyona da karşıyım” diyerek görüşlerini sıraladı. İkili arasında yaşanan tartışmanın ardından söz alan SPD milletvekili Hilde Mattheis da Kızıltepe’ye destek çıkarak SPD-Yeşiller-Sol Parti alternatifinin de tartışılması gerektiğini söyledi.

KOLTUK KAVGASI YERİNE...
SPD ile CDU/CSU geçen cuma koalisyon arayışı için biraraya gelmiş, ilk görüşmenin ardından SPD’nin sağ kanadı arasında bakanlıklar üzerine tartışma yaşanmıştı. Kızıltepe de tartışmalar sürerken Facebook hesabından partisinin programında yazan ‘Avrupa’da insan merkezli sığınmacı politikaları hayata geçirmeliyiz’ cümlesini alıntı yaparak “Bazı Sosyal demokrat politikacılar koltuk kavgası yerine bu cümleyi ‘büyük koalisyonda nasıl hayata geçiririz’ onu düşünmeli” görüşünü paylaşmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!