Bakırköy’de kılıçlar çekildi

CHP Parti Meclisi Üyesi İbrahim Yener’in Facebook sayfasında, Bakırköy’de iş yapan müteahhitlerin CHP üzerinden tuzak kurduklarını öne süren bir metin yer aldı.

Haberin Devamı

Bu metin partiyi karıştırdı; açıklamalar birbirini izledi.
Olayın öyküsü özetle şöyle: “CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın 3 Eylül’de bir grup belediye başkan adayı ile yaptığı basına kapalı toplantıda, bazı adayların ilçelerine değil, Genel Merkez’e başvurduklarına dikkat çekerek “Ankara’daki abilerinize güvenmeyin. İstanbul seçimini ben yöneteceğim. Ankara’ya kaparo yatıranların kaparosı yandı. Bol sıfırlı çekleri verenler çeklerini geri alsınlar” demişti. Salıcı’ya göre bazı isimlere bol sıfırlı çekler verilerek CHP Genel Merkezi’ne aday adaylığına başvuruda bulunmuşlardı.
Salıcı’nın bu çıkışı parti içinde çok konuşulup tartışıldı. Başta Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin olmak üzere pek çok parti yöneticisine bu isimlerin kim olduğu soruldu. Nerede ise sorulan her isim başka adres verdi.
Bakırköy Belediye Başkan aday adaylığı için başvuran İbrahim Yener’in isyanı neydi?
Bu yazıyı kim yazmıştı? İsveç’ten Sibel Çakmak dendi; sonra böyle bir isim olmadığı öne sürüldü.
Yener’in Facebook’undan sonra bu metindeki anlatımlar başta Cafesiyaset, Rota Haber ve Muhalif Gazete adlı internet sitelerinde yer aldı. Bunlara göre, “Parti içinde “Baykal’ın adamı” olarak kabul edilen CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, bu dönem aday gösterilmeyecek. Bunu bilen ve Bakırköy’de iş yapan AK Partili müteahhitler, işlerinin bozulmaması için arayış içine girdi.
İddiaya göre, Bakırköy’de inşaatları bulunan Ali Ağaoğlu, Avrupa Konutları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Koru Florya’nın sahipleri Ömer Faruk Kavurmacı ve Mustafa Keleş, projelerinin seçimlerin yapılacağı tarih olan 30 Mart 2014’e kadar bitmeyeceğini görünce harekete geçti.
Müteahhitler, bir aday yerine iki adaya destek olmayı kararlaştırdılar. Bu isimlerden biri geçmişte ANAP’tan Bakırköy Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Bahadırlı, diğeri de işadamı Net Holding Genel Koordinatörlüğü yapan Ceyhun Yağlıcıoğlu...
Eski ANAP’lı Bahadır (bir dönem de DSP’den aday oldu) ile CHP’li (iki kez milletvekili adayı oldu) Ceyhun Yağcılıoğlu, AK Partili müteahhitlerin sponsorluğunda dosyalarını hazırladılar ve bunları Ankara’da Genel Merkez’e teslim ettiler. Sibel Çakmak’ın “CHP bu oyuna gelmez” diye hazırladığı görseldeki iddiaya göre dosyayı Ankara’da alan isimler ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak veya Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’den birisi.
Bu bilgiler Facebook’ta dört gün durdu”.
CHP’de kılıçlar çekilmiş; biz de dünkü sözümüzü geri çekiyoruz: CHP’yi kimse satmaz, satamaz!

Haberin Devamı

Yağlıcıoğlu: Bakırköy halkı istedi aday oldum

Haberin Devamı

NET Holding Koordinatörü Ceyhun Yağlıcıoğlu, arayarak her soruyu yanıtladı:
“38 yılık çalışma hayatımda milyar dolarlık projelere imza attım, hiçbir yerde adım geçmedi. Bu olaya şaşırdım; internet sitelerinde yazıldığı gibi bir durum söz konusu değildir. Bakırköy halkının isteği, Besim Tibuk’un izni ile aday adaylığı için “Peki” dedik. Bakırköy Lisesi mezunuyum, 35 yıl Bakırköy’de oturdum, ailemin önemli bir kısmı halen orada oturur. O iddiaları ortaya atanlardan daha Bakırköylüyüm.
Erdoğan Toprak, 25 yıllık arkadaşımdır; ailece tanışırız. CHP’de İl Başkanları Ali Topuz ve Cemal Özdemir zamanlarında Başkan Yardımcılığı ve vekilliğinde bulundum. Ben CHP’nin dışında bir adam değilim. İbrahim Yener ne kadar partili ise ben de o kadar partiliyim. İsmim ne kadar öne çıkmaya başladıysa bu haberler çıkmaya başladı.
Ankara’da Gökhan Günaydın’a niyetimi anlamak için gittim. “İstek var, ne yapayım” dedim. Bakırköy’den aldığım dosyam yanımdaydı, “Bırakabilirsin” dedi. Hatta makbuzunu gösterebilirim. Sosyal medyadaki yazılara hemen cevap vermek istemedim; çünkü böyle bir polemik içine girmek istemedim.
Eğer yazıldığı gibi bir olay ispat edilirse, adaylıktan çekilirim, bunu yazılı olarak da verebilirim; özel sektördeki işimden de çekilir emekli olurum. Ben böyle şeylere alışık değilim.
Ali Ağaoğlu meselesine gelince. 2006 yılında Net grubu olarak Bodrum’daki arsa için kendisiyle hasılat paylaşımı sözleşmesi imzalamıştık. Bir miktar para almış; yüzde 19 da hasılat paylaşımı alacaktık, Net grubu olarak.... Ancak bu proje henüz gerçekleşmedi. Ali Ağaoğlu’nun Bakırköy’deki inşaatı ile bu sözleşme arasında bir bağ kurulamaz. Bunlar borsaya bildirilmiş şeyler. Benim kızım, Ahmet Nazif Zorlu’nun yeğeniyle evlidir. Evlenmek için birilerinden izin mi almam lazımdı yani. Bu oyunları kimler yapıyor; Bakırköy’e aday olan bir aday adayına karşı yapılıyor. Bunlar ayıp şeyler. Ben kampanyamda konuşmama başlarken, iki dönemdir partimizi temsil eden Ateş Ünal Erzen’e teşekkürle başlıyorum.
Ben şeffaf bir adamım; aday gösterilip başkan seçilirken, benim ne kadar şeffaf bir adam olduğumu göstereceğim. Bakırköy’in her şeyi uluslararası denetim firmalarının kontrolü altında olacaktır.

Haberin Devamı

Hamzaçebi: Hiç kimseye aracı olmadım etmem de

BU Facebook’ta ve internet sitelerinde yer alan habere en büyük tepkiyi CHP Genel Başkan Yardımcısı Akif Hamzaçebi gösterdi ve şöyle dedi: “Biliyorsunuz benim Meclis’te görevim vardır, parti genel merkezinde yoktur. Bakırköy için hiç kimseye aracılık etmedim, Türkiye için de hiçbir aday için ne talebim oldu, ne de ricam... Ceyhun Yağlıcıoğlu’nu 2002 seçimlerinden tanırım, partimizin milletvekili adayıydı, 14-15’nci sıralarda olabilir. Yaş itibariyle sınıf arkadaşı değilim ama sonradan okul arkadaşı olduğumuzu fark ettim. Yağlıcıoğlu beni bir süre önce aradı, ben de adaylığını zayıf gördüğümü, isterse hiç başvuruda bulunmaması önerisinde bulundum. Daha sonra genel merkeze başvurmuş. Olayın özü bu, benimle ilgisi yok. Adaylık yarışında insanların birbirlerini karalamasını şık bulmuyorum.”

Haberin Devamı

Facebook’un sahibi Yener reddediyor

‘Ucuz işler

PM üyesi İbrahim Yener bütün bunları yalanlayarak şöyle konuştu:
“Böyle bir mesaj gelmiş. Akif Hamzaçebi arayınca gördüm. Ben de ona, partimizde böyle şeyler olmaz dedim ve onu sildim. Benimle ilgili bir şey değil, dışarıdan gelen bir bilgi. İsim herhalde hayali... Böyle bir şey olur mu, aşağılık bir şey. Erdoğan Toprak ve Hamzaçebi’yi karalamak istiyorlar; benim izlenimim böyle. Bu isimler yakın arkadaşlarım. Ben CHP’li belediyelerle, rantçı AKP’li belediyeleri mukayese edemem. Ben 1983’den beri SODEP’ten beri partideyim.
Ben de adayım, benim istediğim her zaman önseçim ve eğilim yoklamasıdır.

Yazarın Tüm Yazıları