'Benden bile saklamışlar'

Güncelleme Tarihi:

Benden bile saklamışlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2013 21:28

1996’daki şampiyonluk maçında futbolcu Aygün’ü atılan taşın değil, kendisinin yaraladığını söyleyen eski F.Bahçeli Tarık’ın sözlerine esprili yorum yapan Ali Şen, “Çok şaşırdım. Bu futbolcu milletinden korkulur” dedi.

Haberin Devamı

F.BAHÇELİ eski futbolcu Tarık Daşgün’ün dünkü Hürriyet’te yer alan itirafı geniş yankı uyandırdı. 1996’da Fenerbahçe’nin deplasmanda 2-1 kazanarak şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağladığı maç öncesi Trabzon’da olaylar çıkmış, futbolcu Aygün’ün yaralandığı belirtilerek kafası sarılmıştı. O dönem Aygün ile oda arkadaşı olan Tarık, “Aygün’ün kafasında kızarıklık bile yoktu. Durumu kurtarmak için kafasına kül tablasıyla vurdum. Sonra sargı beziyle sardık” demişti.

17 YIL SONRA GELEN İTİRAF

VALLA BEN DE HAYRET ETTİM

Dönemin Fenerbahçe Başkanı olan ve olaylardan hemen sonra başı sarılı Aygün ile basın mensuplarının karşısına çıkan Ali Şen, yıllar sonraki bu itiraf üzerine konuştu. Sorularımızı yanıtlarken espriler yapan Şen, olaylı Trabzonspor maçında yaşananları 17 yıl sonra ilk kez Hürriyet’te okuduğunu belirterek “Valla ben de çok şaşırdım. Demek Tarık, Aygün’ün kafasına kül tablasıyla vurup şişirmiş öyle mi?” dedi.

TARIK NEDEN HİÇ SÖYLEMEDİ?

Aygün ile uzun yıllardır hiç görüşmediğini ancak Tarık ile sık sık konuştuğunu anlatan Şen, “Böyle bir konuyu bana neden daha önce hiç söylemedi şaşırdım. Bunu tam 17 yıl boyunca benden saklamaları hem şaşırttı, hem güldürdü. Bu futbolcu milletinden kurtulur. Demek böyle bir şey yapmışlar ve hepimizden gizlemişler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yalandan başımı sardılar

Olayın kahramanı Aygün Taşkıran, “Alnımda küçük bir çizik vardı. Doktor tentürdiyot sürdü ve yalandan sardı. Kül tablasını hatırlamıyorum” dedi.

1996’daki kritik maç öncesi saldırıda yaralandığı gerekçesiyle başının sarılmasıyla Fenerbahçe’nin büyük psikolojik üstünlük sağladığı hala konuşulan Aygün Taşkıran, Tarık Daşgün’ün 17 yıl sonraki itirafındaki bazı noktaları hatırlamadığını söyledi. Halen teknik direktörlük kursunda bulunan Aygün Taşkıran, sorumuz üzerine olayı şöyle anlattı:

KIRILMADIK CAM KALMADI

“Trabzon’a akşam saatlerinde inmiştik. Arsin ilçesinnden geçerken ormanlık alanın içinden Fenerbahçe takım otobüsüne taş yağmaya başladı. Ben otobüsün en arka koltuğunda oturuyordum. Eğilerek atılan taşlardan kendimi korudum. Daha sonra oturduğum bölümün camı komple kırıldığı için televizyonlara ‘Aygün yaralandı’ şeklinde bir haber verilmiş. Otele girdiğimizde yöneticiler alnıma baktı. Sadece küçük bir çizik vardı. Bunun üzerine kulüp doktoru başıma tentürdiyot sürdü ve yalandan başımı bağladılar. Tarık’ın kül tablasıyla başıma vurması olayını hiç hatırlamıyorum.”

Haberin Devamı

Aygün telefona çıksa hatırlatacağım

Tarık Daşgün, “Aygün’ün kafasında tek çizik yoktu. Haberler doğru çıksın diye ben kül tablasıyla vurdum. Aygün telefonumu açsa nasıl hatırlamadığını soracaktım” dedi. GÜNDEM yaratan itirafların sahibi Tarık Daşgün, Ali Şen ve Aygün Taşkıran’ın açıklamaları üzerine, Hürriyet’te dün yer alan sözlerini tekrarladı. Tarık Daşgün, anlattıklarının kelimesine doğru olduğnu belirterek şöyle devam etti:

NEDEN YALAN SÖYLEYEYİM

“Olay bugün gibi gözümün önünde. Aygün’ün kafasında kızarıklık dahi olmadığı için o gün televizyon kanallarında yayınlanan haberleri doğru hale getirebilmek amacıyla kafasına kül tablasıyla var gücümle vurdum. Bunu takımdaki tüm futbolcular bilir. Olay 17 yıl geride kalmış ve kapanmış. Böyle bir durumda neden neden yalan söyleyeyim? Aygün kültablasıyla vurma olayını hatırlamadığını acaba neden söyledi? Kendisi tüm aramalarıma rağmen telefonuma çıkmadı. Telofonumu açsaydı, nasıl hatırlamadığını ben kendisine bizzat sormak istiyordum.”

Haberin Devamı

Rüştü: Pansumanı birlikte yaptık

DÖNEMİN Fenerbahçe kalecisi Rüştü Reçber, kafa şişirme polemiği ile ilgili olarak, “Otobüse saldırıldığında Aygün’ün kafasına cam kırıkları gelmişti. Kafasında küçük de olsa kanama oldu. Hatta pansuman yapılırken ben de oradaydım, yapanlara yardım ettim. O zamandan bu yana Tarık’ın anlattığı gibi bir sır kalır mı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!