ODTÜ’de müdahale

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ’de müdahale
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2013 21:43

ODTÜ arazisine yapılması planlanan yolu protesto eden 200 kişilik gruba polis müdahale etti. Olaylar sırasında ODTÜ ormanında çıkan yangın, TOMA’ların müdahalesiyle söndürüldü.

Haberin Devamı

ODTÜ arazisine yapılacak yolu ve İstanbul Gülsuyu’nda yaşanan olaylar sırasında Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesini protesto eden yaklaşık 200 kişilik grup ODTÜ kampüsü A4 kapısı önünde akşam saat 19.30’da biraraya geldi. Güvenlik güçlerinin dağılın uyarılarına taş ve şişelerle karşılık veren gruba polis saat 19.40’da biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylar sırasında ODTÜ ormanında yangın çıkarken, alevler TOMA’larla sıkılan suyla söndürüldü.

ÇOCUKLAR DA ETKİLENDİ

ODTÜ’de polisin müdahale ettiği yerin yakınındaki havuzda, yüzme ve su topu kursu alan 10-14 yaş arası çocuklar ve veliler biber gazından etkilendi. ODTÜ’nün özel güvenlik ekibi yüzme havuzu müdahale bölgesine yakın yerde olduğu için velilerin araçlarla buraya gitmesine izin vermedi. Veliler yürüyerek yüzme havuzunun bulunduğu yere gitmek zorunda kaldılar. Polis, öğrenci ve velilerin bulunduğu bölgeye doğru da biber gazı atınca çocuklar ile veliler etkilendi. Bazı çocuklar nefes almakta zorlanırken veliler olaya tepki gösterdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!