Taklit ettiler ama onayı alamadılar

Güncelleme Tarihi:

Taklit ettiler ama onayı alamadılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2013 00:01

DANİMARKA Parlamentosu’nda İngiliz usulü tartışma başladı. 8 Ekim tarihinde ilk kez denenen İngiliz usulü tartışmada, Başbakan Helle Thörning Schmidt kürsüde konuşurken siyasi parti başkanları da oturdukları yerden soru sorarak başbakanı sıkıştırmaya çalıştılar.

Haberin Devamı

Tartışma sırasında İngiliz usulü, el ve kol hareketleri, mimikler yüksek sesle gülme aşırıya kaçmamak şartı ile serbest bırakıldı.

Danimarka Meclis salonundaki İngiliz usulü tartışmaları, İngiltere’nin Kopenhag Büyükelçisi Vivien Life ve yardımcıları da yakından izledi. Vivien Life “Danimarkalı parlamenterler, bizim parlamenterleri taklit etmeye çalıştılar ama aynı olmadı. Bunun nedeni de alışık olmamalarıdır. Ama ilerideki günlerde alışacaklarına inanıyorum. Bizim parlamentomuzda tartışmalar çok sert geçiyor” dedi .

BAŞKAN MEMNUN
Öte yandan, Meclis Başkanı Mogens Lykketoft, “İngiltere’de Meclis üyeleri birbirleriyle karşılıkla hareketli tartışma yapabiliyorlar. Gülüşmeler oluyor, alaycı sözler kullanılabiliyor hatta hakarete varan kelimeler kullanılıyor. Bütün bunlar Meclis tartışmalarını canlı yapıyor ve milletvekillerini uyanık tutuyor. Biz de 8 Ekim tarihinden itibaren böyle bir uygulamaya başladık Aşırıya kaçmamak üzere, el kol hareketi yapma, gülme, karşılıklı tartışma gibi davranışlara izin verdim. Uygulamanın ilk günü iyi geçti. Tabii bizim millet vekillerimiz alışık değildi. Önümüzdeki oturumlar daha canlı olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!