Comenius projesiyle 65 bin öğretmen ve öğrenci yurtdışına gitti

Güncelleme Tarihi:

Comenius projesiyle 65 bin öğretmen ve öğrenci yurtdışına gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 12:19

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türk Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Comenius Programı ile bugüne kadar 65 binden fazla öğretmen ve öğrencinin yurtdışına gittiğini söyledi.

Haberin Devamı

AB Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Comenius Programı'na bu yıl 1781 başvuru yapıldığı belirtildi. Türkiye'nin, Avrupa'daki 33 ülke arasında proje başvuru sayısı açısından Avrupa birincisi olduğu bilgisine yer verilen duyuruda, değerlendirme sonunda okul ortaklıkları proje başvurularının 521'ine yaklaşık 11,5 milyon avro hibe verildiği açıklandı.

Duyuruda, Comenius Programı'nın 2013 yılı başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından başarılı projelerin açılış toplantısının 10 Ekim 2013 tarihinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımlarıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenleneceği bildirildi.

Projelerin, “Kültürel etkileşim, yabancı dil öğrenimi, çevre duyarlılığı, tarihi ve kültürel mirasların korunması, kişisel ve sosyal becerilerin geliştirilmesi, ekip çalışmasının ve işbirliğinin etkinleştirilmesi, bilgi iletişim teknolojilerinin kullanılması, eğitim ve öğretim metotlarına ilişkin deneyimlerin paylaşılması ve yeni uygulamaların geliştirilmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, ders dışı aktivitelerin ve fiziksel hareketin özendirilmesi” gibi konulardan oluştuğu belirtildi.

Çalışma ile İstanbul İkitelli Ortaokulu'nun 5 farklı ülkeden 5 ortakla Avrupa'daki kültürel farklılıkları inceleyeceği açıklandı. Ayrıca Kars'tan Hasan Harakani Anadolu Lisesi'nin 6 farklı ülkeden 6 ortakla Avrupa ülkelerinin gelenekleri, bayramları ve hikayelerini tanıyacağı, Mersin'den Toroslar Yunus Emre İşitme Engelliler Ortaokulu'nun 4 farklı ülkeden 4 ortakla çeşitli fiziksel engellere sahip gençlerin buluşacağı anlatıldı.

“65 binden fazla öğretmen ve öğrencimiz yurt dışına gitme imkanı buldu”

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklama yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise , şöyle konuştu:
"Comenius Okul Ortaklıkları aracılığıyla öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz sadece Avrupalı meslektaşlarıyla ve akranlarıyla yurt dışında ortak çalışmalar yapmakla kalmıyor, aynı zamanda onları ülkemizde misafir ederek kültürümüzü, misafirperverliğimizi, mesleki alandaki başarılarımızı tanıtıyor. Bu program kapsamındaki ortaklık projeleri ile bugüne kadar 65 binden fazla öğretmen ve öğrencimiz yurt dışına gitme imkanı buldu. Okul öncesi eğitimi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına sunulan hibe desteği ile 2 yıl sürecek olan 2013 yılı okul ortaklıkları kapsamında 521 okuldan yaklaşık 14 bin öğretmen ve öğrenciye daha, ortak okullarla birlikte proje çalışmalarında yer almak üzere Avrupa ülkelerinde bulunma fırsatı sağlanmış olacak. Bu programlara sadece istatistik gözüyle bakmıyoruz. Ulusal Ajans sayesinde Türkiye ile Avrupa'nın, Avrupa ile Türkiye'nin birbirine daha da yakınlaştığını görüyoruz. Bu, eğitimli, donanımlı ve vizyoner yararlanıcılarımız sayesinde Avrupa'da Türkiye'ye karşı önyargıların da yavaş yavaş kırılması anlamına geliyor. Bu vesileyle; Ulusal Ajans'ın Hayatboyu Öğrenme Comenius Programı kapsamında 2013 yılı Okul Ortaklıkları başvurusu kabul edilerek hibe almaya hak kazanan tüm okullarımızı tebrik ederim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!