Bağış’tan Atina’ya cami formülü

Güncelleme Tarihi:

Bağış’tan Atina’ya cami formülü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 01:18

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Atina’da Müslümanların ibadeti için bir cami bulunmamasının “Yunanistan’ın ayıbı” olduğunu belirterek Yunan başkentinde Osmanlı’dan kalma iki caminin küçük onarımlarla kısa sürede pekâlâ ibadete açılabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bağış, Atina’da düzenlediği basın toplantısında, Akropolis mabedi eteklerindeki Fethiye ve Dizdar Mustafa Ağa camilerini kastederek “Atina’da Osmanlı’dan kalma iki cami var. Küçük bir tamiratla hemen hizmete açılabilirler” dedi. Yunan Deniz Kuvvetleri’nin bir hangarını camiye dönüştürme projesini de eleştiren Bağış, “Atina’ya gelen Müslüman turistlerin cuma namazını kılmaları için bir cami bulunmaması Yunanistan’ın ayıbıdır. Garajdan dönme bir cami yakışmaz. Demokrasinin beşiğinde, Olimpiyatların yapıldığı bir şehirde inanç özgürlüğünün kısıtlanması ne AB ruhu ne de mantıkla izah edilebilir” dedi.

İşte o iki aday

Fethiye Camisi: Ömer Paşa tarafından, 1458’de eski bir Bizans kilisesi kalıntıları üzerinde inşa ettirilen cami, Yunanistan’ın Osmanlı’dan bağımsızlığı sonrasında askeri depo, hapishane ve kışlaya dönüştürüldü.
Dizdar Mustafa Ağa Camii: Voyvoda Camii ve Cisteraki Camii diye de biliniyor. 1759’da başlayan inşası 1764’te bitti. Mustafa Ağa tarafından yaptırıldı. 1975’den beri seramik sergisi olarak hizmet veriyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!