Gözde Kansu neden gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Gözde Kansu neden gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 01:33

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği, “"Dün bir kanaldaki, yarışma programında sunucu öyle bir kıyafet giymiş ki olmaz bu yani. Kimseye karıştığımız yok ama çok aşırı. Dünyada da kabul edilemez” şeklindeki sözlerle ilgili ilk kez açıklama yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in dekoltesine tepki gösterdiği sunucu Gözde Kansu'nun işine son verildi. Sunucu değişikliğiyle ilgili farklı bir iddiayı yapımcı Birol Güven dile getirdi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARLA GÖZDE KANSU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Beyaz TV'de katıldığı programda isim vermeden "Dün bir kanaldaki, yarışma programında sunucu öyle bir kıyafet giymiş ki olmaz bu yani. Kimseye karıştığımız yok ama çok aşırı. Dünyada da kabul edilemez” diye konuşmuştu. Bu sözlerin muhatabının cumartesi gecesi atv'de yayınlanan Veliaht yarışmasın sunucusu Gözde Kansu olduğu anlaşıldı. Kansu sessizliğe bürünürken yapım şirketi programa yeni bir sunucu aramaya başladı.

NEDEN İŞİNE SON VERİLDİ

Önceki gün yarışmanın yapımcısı Caner Erdem 'Gözde ile yollar ayrıldı' iddiasına " Şuan netlik kazanan bir durum yok. Gözde Hanım'ın önümüzdeki hafta başka bir çekiminin çakışma durumu var. Öyle bir durumda yeni bir sunucuyla devam edebiliriz." diye cevap vermişti.

Haberin Devamı

Hüseyin Çelik'in büyük tepkisine neden olan sunucu Gözde Kansu'nun kaderi dün kanal ile yapım şirketi arasında yapılan görüşmelerden sonra netlik kazandı. Sunucunun işine son verildi.

TEPKİLER ETKİLİ OLACAK MI

Kansu'nun işine son verilmesi, sosyal medyanın en çok konuştuğu konulardan biri oldu. Özellikle yarışmanın yapım şirketini ve kanala yoğun eleştiriler var. Bu tepkilerin ardından işten çıkarma kararından geri dönülüp dönülmeyeceği merak konusu.Bu yaşananlar karşısında Gözde Kansu suskunluğunu korumaya devam ediyor.

SUNUCU YERİNE KOSTÜMÜ DEĞİŞTİRSEYDİNİZ

Ünlü yapımcı Birol Güven de ' Dekonte' tartışmasına dahil oldu. Kanal yöneticileriyle görüşen Güven, twitter adresinden şunları yazdı: ATV yöneticileriyle sohbet ederken"neden kostümü değil de sunucuyu değiştirdiniz" dedim."Sunucu değişikliğinin kostümle alakası yok" dediler..Sunucu değişikliği kararı çok önce verilmiş.

ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Twitter hesabında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çelik şu ana kadar aşağıdakiı takipçileriyle paylaştı:

Pazar günü katıldığım bir TV programında Kamudaki kıyafet serbestliğinin aşırıya kaçabileceğine dair bana bir soru soruldu.

Ben, cevabımda aynı endişenin Üniversitelerdeki kıyafet serbestliği esnasında da dile getirildiğini ancak bunun yersiz olduğunu söyledim.

Haberin Devamı

Cevabımda,kapalı olmak çarşaflı veya peçeli olmak anlamına gelmediği gibi; başı açık olmak da aşırı dekolte giyinmek anlamına gelmez,dedim.

Mülakatta dekolte giyinmiş bir sunucuyu uçlara örnek olarak verdim. Bu konuşmamda bir TV, bir program veya bir kişi adı asla vermedim.

Sonrasında isimlendirmeler, yakıştırmalar medya tarafından yapıldı. Bir kez daha söylüyorum.Duyarlılığımız toplumun genel duyarlılığıdır.

Bir birey, bir TV izleyicisi veya bir politikacı olarak bir konuda görüşümü dile getirmek de benim en tabii hakkım ve ifade özgürlüğümdür.

TV programındaki sözlerimden yola çıkarak "hayat tarzına müdahale ediliyor" gibi bir istismar konusu çıkarmak kötü niyetli bir çabadır.

HÜSEYİN ÇELİK ONU MU KASTETMİŞTİ

BAKMADAN GEÇME!