Cenazede silah taşıyan 7 kişi gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Cenazede silah taşıyan 7 kişi gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 14:08

Maltepe Gülsuyu’nda meydana gelen çatışmada hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in cenaze töreninde yüzlerine maske takıp silahlarla kortejin önünde yürüyen 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında cenazede elinde kalaşnikof taşıyan İ.B. de var.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce bu sabah Maltepe Gülsuyu Mahallesi ve Sultangazi Gazi Mahallesi’nde birçok adrese helikopter destekli operasyon düzenlendi.

Çok sayıda adreste arama yapan polisler, 6 tabanca ve bir pompalı tüfek ele geçirdi. 35 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında, Hasan Ferit Gedik’in cenaze töreni sırasında yüzlerine maske takarak ellerindeki silahlarla kortejin önünde yürüyen 7 kişinin de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, “Cenazeyi provoke etmek istediler” dediği silahlı kişiler arasında, kalaşnikof taşıyan kişinin İ.B. olduğu tespit edilirken, İ.B.’nin de gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyet yetkilileri, İ.B.’nin evinde yapılan aramada kalaşnikof silahın bulunmadığı ve arama çalışmalarının sürdüğü belirtti.

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında gözaltı sayısının artacağı belirtilirken, yapılan aramalarda çok sayıda mermi, molotof kokteyli, havai fişek, sallama ile satırlar ele geçirildiği öğrenildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!