EXPO gecesi

Güncelleme Tarihi:

EXPO gecesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2013 01:13

İzmir'de EXPO delegelerine akşam yemeği.

Haberin Devamı

İZMİR'de, EXPO sempozyumu için kente gelen 116 BİE delegesinin aralarında bulunduğu 208 yabancı konuğa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ev sahipliğinde bir akşam yemeği verildi. Başkan Kocaoğlu yaptığı konuşmada, EXPO’daki sağlık temasıyla tüm insanlığa seslendiklerini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO 2020 İzmir Sempozyumu için 107 ülkeden kente gelen ve aralarında 116 BİE delegesinin de bulunduğu 208 konuk onuruna akşam yemeği verdi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen yemeğe İzmir Valisi Mustafa Toprak da katıldı. Yabanacı konukları Başkan Kocaoğlu ve Vali Toprak tarafından kapıda karşılandı. Kokteyl ile başlayan gecede, Havagazı Fabrikası’nın duvarlarına yansıtılan bina giydirme projeksiyonu renk kattı.

Haberin Devamı

'EXPO ÜLKE MESELESİ'
Ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı konuşmada, İzmir’in barış, kardeşlik ve dostlukla yoğrulmuş kimliğiyle konukları selamladığını belirtti. Kocaoğlu, “Çok özel bir kentte ve coğrafyada bulunuyorsunuz. Bizim tarihimizde medeniyetler çatışması yoktur. Tam tersine farklı kültür, din ve mezheplere mensup insanların oluşturduğu ve huzur içinde yaşanılan ortak kültürler ve birliktelikler vardır. İnanıyorum ki Homeros’un doğup büyüdüğü, Heredot’un ’Dünyanın en güzel iklimi’ diye tanımladığı, Viktor Hugo’nun prensesi, antik çağın ilk tıp merkezlerinden Bergama’ya sahip olan, Meryem Ana’ya kucak açan İzmir’i daha yakından tanıyıp seveceksiniz. Tüm çabamız, kentlerimizi barışın ve dostluğun kalesi yapmak, nefretin değil bilginin ve hoşgörünün merkezi haline getirmektir. İzmir EXPO’daki sağlık temasıyla tüm insanlığa sesleniyor ve İzmirlilerin yüzde 93’ü EXPO’ya adaylığımızı destekliyor. İzmirliler ile birlikte, Başkent Ankara’nın da desteği yanımızda. EXPO’yu ülke meselesi olarak görüyoruz" dedi. Gecede klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici sahne aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!