BAŞKAN'DAN MÜNİR ÖZKUL GAFI

Güncelleme Tarihi:

BAŞKANDAN MÜNİR ÖZKUL GAFI
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 09:41

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'dan Münir Özkul gafı.

Haberin Devamı

Yarım asrı geride bırakan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde 50’nci yıl özel ödülleri önceki akşam dağıtıldı. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın gafı damga vurdu.

ANTALYA'YA YILDIZ YAĞDI / Foto Galeri

Akaydın, gecede yaptığı konuşmada ‘Altın Portakal'ın mimarları olan Türk sinemasının ustaları açısından son birkaç yılın yaprak dökümü gibi geçtiğini söyledi. Tuncel Kurtiz’in ve Turgut Özakman’ın acılarının hâlâ yüreklerde taze olduğunu dile getiren Başkan Akaydın, “Ayhan Işık, Belgin Doruk, Yılmaz Güney, Aliye Rona, Ekrem Bora, Meral Okay, Münir Özkül gibi değerli ustalarımızı ve nicelerini sevgi ve saygıyla anıyoruz" dedi.

Münir Özkul ölümsüzdür

Başkan Akaydın, konuşmasını tamamlayıp sahneden inerken konuşmasının başlarında vefat eden sanatçılar arasında saydığı Münir Özkul, gafını sunucu Mete Horozoğlu “Münir Özkul ölümsüzdür" diyerek düzeltti.

Haberin Devamı

‘HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ’

Gecede ödüllerin Sümer Tilmaç’ten alan Ahmet Mekin ve Işık Yenersu’nun konuşmaları ise salonda “Her Yer Taksi Her Yer Direniş" sloganıyla karşılandı. Işık Yenersu, “Bugün gördük ki, 50 yıldır, Antalya’da, her yer sinema her yer direniş" sözleriyle birlikte salonda sloganlar yükselirken, Ahmet Mekin ise “Direniş hep sürecek demokrasi tam var olana kadar" dedi.

ALTIN PORTAKAL "YER SİNEMA HER YER DİRENİŞ" SLOGANI


BAKMADAN GEÇME!