İEÜ'de medya zirvesi

Güncelleme Tarihi:

İEÜde medya zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 01:23

Medya Günleri’nde Türkiye'deki medya ele alınacak.

Haberin Devamı


İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medya Kulübü tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan ‘Medya Günleri’nde 8-10 Ekim tarihleri arasında Türkiye'deki medya ele alınacak. İEÜ Konferans Salonu'nda yapılacak etkinlikte, alanında uzman 52 konuk Türk medyasının dünü, bugünü ve yarınına ışık tutacak.

Etkinliklerde, “İletişim ve Medya etiği”, “Medyadaki nefret söylemi”, “Medyada kadının rolü”, “Medyada şiddet ve ifade özgürlüğü” gibi son dönemde dikkat çeken konular tartışılacak. “Medyada ekonomik işleyiş”, “Yeni dönem radyoculuk ve dijital yayın”, “Sosyal medya ve aktivizm”, “Kent ve medya”, “Yeni medya aktivizmi”, “Medyada spor”, “Medyada sanat ve belgesel” konuları da gündemdeki yerini alacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca, Kaybedenler Kulübü de bir söyleşi yapacak.

Haberin Devamı

Türk medyasının, sosyal medya karşısındaki durumu ve medya etiğinin de söyleşilerle tartışılacağı etkinlikte, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu “İletişim ve Medya Etiği” konulu panelin yöneticiliğini gerçekleştirecek. 8 Ekim saat 12.00'de yapılacak etkinliğin açılış konuşmaları da İEÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yeşim Kaptan, İEÜ Medya Kulübü Başkanı Çağrı Öner yapacak. Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Baltacıoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilecek panele, Ankara Üniversitesi'nden Doç. Dr. Tezcan Durna, Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, Bianet Yayın Yönetmeni Haluk Kalafat ve Posta Gazetesi Yazarı Yazgülü Aldoğan konuşmacı olarak katılacak.

Etkinliğin ikinci paneli 13.40-15.40 saatleri arasında “Medyadaki nefret söylemi” başlığı altında yapılacak. İEÜ Eşit Platform Başkanı Berkant Çağlar'ın başkanlığındaki panelde, Ankara Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ülkü Doğanay, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Melek Göregenli, Sosyal Değişim Derneği'nden Cengiz Algan, Siyah Pembe Üçgen 'den Demet Yanardağ konuşacak.

“Medyada Şiddet ve İfade Özgürlüğü” paneli 16.00-17.30 saatleri arasında İEÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yeşim Kaptan yönetiminde gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Uğur Mumcu Vakfı'ndan Rahmi Yıldırım, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği İzmir Şube Başkanı Kadir Kemaloğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı'ndan Coşkun Üsterci, Kameraman Cüneyt Ünal yer alacak.

Haberin Devamı

Etkinliklerin ikinci günü 9 Ekim saat 11.00'de, Medyada Ekonomik İşleyiş başlıklı panelle başlayacak. İEÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru Uzunoğlu yönetimindeki panele, İEÜ Öğretim Görevlisi Burak Amirak ve Reklam Merkezi'nden Hakkı Sal katılacak.

“Medyada Kadının Rolü” paneli 12.30-14.00 saatleri arasında yapılacak. Etkinlikte Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Aysun Akan, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiler Dursun, Hürriyet Ege Yazarı Ayçe Dikmen, Gazeteci Bilge Egemen konuşacak. 14.15-15.00 saatleri arasında “Yeni Dönem Radyoculuk ve Dijital Yayın” konulu etkinliğe Radyo Mydonose & Metro FM Yayın Müdürü Cengiz Ünsal, Joy FM'den Ekim Baykara katılacak. 15.15-16.00 saatleri arasında da Kaybedenler Kulübü'nden Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk izleyicilerle bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Saat 16.10-17.30 arasında “Sosyal Medya ve Aktivizm” konusu, İEÜ'den Yrd. Doç. Dr. Zafer Yörük, Ötekilerin Postası, Kamera Sokak ve Naber Medya tarafından konuşulacak.
Etkinliklerin son günü 10 Ekim saat 11.00'de “Yeni Medya Aktivizmi ve Dijital Medya” paneliyle başlayacak. İEÜ Öğretim Görevlisi Altuğ Akın yönetimindeki etkinlikte, DEÜ'den Emrah Zıraman ve Kadir Has Üniversitesi'nden, İEÜ Mezunu Sarphan Uzunoğlu yer alacak. “Kent ve Medya” başlığı altında Ayşe Çavdar ve Halil Türkden'in görüşlerinin yer alacağı panelin ardından Lig TV'den Melih Gümüşbıçak, Al Jazeera'den Barış Kuyucu, Bilgi Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Itır Erhart, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Basın Bölümü'nden Ömer Saraç “Medya'da Spor” başlığını tartışacak. Saat 15.10-16.00 arasında “Bağımsız Sinema” panelinde Mustafa Kenan Aybastı, Renan Bilek, Cansu Fırıncı konuşmacı olarak yer alacak. “Medyada Sanat ve Belgesel” başlığı da Suavi ve Nazım Alpman tarafından ele alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!