Yaş 75 yolun yarısı

Bazı insanlar 30 yaşında bile yaşlıdır. Bazıları 80’inde genç kalır. Yaşım 75...

Haberin Devamı

İnanın, 25 yaşımda bile, beyin, adale, cinsel açıdan böylesine güçlü değildim. Kulaklarım gençken nasıl duyuyorsa, şimdi de öyle duyuyor. Gözlük takmadan gazete okuyabiliyorum.
*
Size aktaracağım bilgileri daha erken yaşlarda öğrenseydim, bugün daha genç, daha güçlü olurdum. Ticari bir amacım yok. Ortaya canlı bir örnek... Kendimi koyuyorum. Ne doktorum, ne diyetisyenim, ne spor hocasıyım. Başkalarının tecrübelerinden faydalanan, öğrendiklerini kendine uygulayan, kendi kendimin kobay’ıyım.
Yaş 75 yolun yarısı*
İnsan 70 yaşına gelince, 10-12 santim civarında boydan kaybediyor. Ben mani oldum. 24 yaşımdayken boyum 1.86’ydı, bugün 1.88... Kısalmadım, aksine, 50 yaşından sonra uzattım. Anlatacağım spor ve beslenme yöntemiyle, sadece gençken değil, boyumuzu her yaşta uzatmamız mümkün.
*
Cinsel güç, yaşla doğru orantılı bir denklem değildir. Öyle olsaydı, 35-40 yaşındaki insanlar ereksiyon sorunu yaşamazdı. Erkek, 100 yaşında çocuk sahibi olabilir. İşin sırrı, Kafkas halklarının beslenme alışkanlığında... Bütün yiyecekleri afrodizyak özellikler taşıyor. Örneğin, acılı sos bulunmayan sofra göremezsiniz.
*
Çömelin... Fırsat bulduğunuzda, evinizde, işyerinizde, günde 3’er 5’er dakikadan en az 5-6 kez çömelin. Çömelerek oturduğunuzda cinsel gücünüzle ilgili tüm kaslarınız çalışır, güçlenir. Deneyin... Bir süre sonra, vayy be diyeceksiniz!
*
Saçlarım dökülmedi. Beyaz yok. Çünkü, haftanın 2 günü... İçinde birer tatlı kaşığı taze zencefil suyu, susam yağı ve çörekotu yağı bulunan sızma zeytinyağını saçımın diplerine sürerim. Ovalarım, böylece 2-3 saat bırakırım, sonra yıkarım. Bu formüle borçluyum.
*
Kaç yaşında olduğunu bilmeseydin, kaç yaşında olurdun? Kansere karşı neler yemeli? Yemek nasıl pişirilmeli? Cinsel sağlık gıdaları... Evinizde, kendi kendinize nasıl detoks yapabilirsiniz? Gürültü, sağlığımıza alkol ve sigaradan bile zararlı... Kaçıncı çocuk uzun ömürlü olur? Uyku için 8 altın öğüt... 5 duyu eğitimi nedir? Doğru şekilde nefes alıp verdiğinizden emin misiniz? Eklem sorunları için ne yapmalı? Boyun ve bel fıtığı nasıl önlenir?
*
Hani, bir kitap okudum hayatım değişti derler ya... İşte öyle bir kitap bu: “Yaş 75 Yolun Yarısı...”
*
Yazan...
Duayen gazeteci Ertuğrul Akbay.
*
İddia ediyorum, okuduğunuz andan itibaren tüm yaşam biçiminizi değiştireceksiniz. Ertuğrul ağabeyin, ayaklarından barfikse asılarak çekilmiş fotoğrafını yayınlayayım, varın gerisini siz düşünün!

Yazarın Tüm Yazıları