Ve geleceğin moda tasarımcıları...

Güncelleme Tarihi:

Ve geleceğin moda tasarımcıları...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2013 01:22

Onlar adını daha sık duyacağınız 10 moda tasarımcısı.İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından seçildiler. İstanbul Fashion Incube projesiyle desteklenecek ekibin ilk icraatı İstanbul Fashion Week’de karşımıza çıkacak.

Haberin Devamı

2009 yılında İMA’dan mezun olan ve çeşitli projelerde, alışveriş festivallerinde yer alan Asu Aksu’nun tasarımları, rahat, günlük ve sade olmakla beraber, kadınlara kendilerini özel hissettiren bir dinamiğe sahip.
2009 Elle dergisi ve Lasalle International işbirliğinde düzenlenen yarışmada birinci olan Ayhan Yetgin, kendi markasını avangard olarak tanımlıyor.
2010’da eğlenceli, modern, seksi bir marka olan ‘Maid in Love’ı yaratan Hande Çokrak’ın tasarımları 6 sezondur 16 ülkede satılıyor.
Ressamların tablolarını kumaşlara basarak kendi tarzını yaratan Günseli Türkay’ın tasarımlarında, çalıştığı illüstratör ve mimarların etkisi yoğun olarak hissediliyor.
Nil Kandemir sade, feminen ve sofistike bir çizgiye sahip. Organze, ipek şifon, tül gibi kumaşları yoğun olarak kullanan tasarımcı genellikle pastel renklerin hâkim olduğu koleksiyonlar hazırlıyor.
Emre Erdemoğlu, en son Türkiye’nin misafir ülke olduğu Pitti Uomo fuarında ‘7 tepeli şehrin 7 moda tasarımcısı’ konsepti altında 2014 yaz koleksiyonunu sergiledi.
Songül Cabacı markası, plastik sanatlarla moda arasındaki uyumu yansıtmayı hedefliyor, tasarımları sanatsal bir düzen içerisinde hazırlanıyor.
Her koleksiyonda dünya tarihine damga vurmuş farklı isimlerden ilham alan Niyazi Erdoğan, stiline önem veren erkekler için tasarlıyor.
Ece Gözen, tarzını ‘sportcouture’ olarak tanımlıyor ve özgüvenli, yeni stillere açık, dişiliğini sportif görünümün ardına gizleyebilen güçlü kadınlar için tasarlıyor.
Burçe Bekrek’in tarzını en iyi anlatan kelimeler; yalınlık ve yüksek kalitede fonksiyonellik. “Mikro makrodur” felsefesini benimseyen markanın amacı pratik çözümlerle yeni bir yaşam stili yaratmak.

Ve geleceğin moda tasarımcıları...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!