O vali görevden alınır

Güncelleme Tarihi:

O vali görevden alınır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2013 01:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’a hakaret içerikli e-mail atan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna için, “Demokrasisi sağlıklı işleyen bir ülkede bu vali ertesi gün görevden alınır” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan’ın “Sayın Vali iyi arkadaşımızdır” sözlerine “Pes yani pes” diye tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TÜRMOB) Genel Kurulu’nda şunları söyledi:

VALİNİN AĞZINA YAKIŞMAZ

Demokrasisi sağlıklı işleyen bir ülkede bu vali ertesi gün görevden alınır. Suçlamayı bir tarafa bırakın, kullandığı dil nedeniyle görevden alınır. Bir valinin ağzına ‘adi şerefsiz’ sözcüğü yakışmaz, olmamalıdır. Görevden alacak olan kim? Sayın Başbakan. Ne diyor Sayın Başbakan, ‘Sayın Vali iyi bir arkadaşımızdır.’ Pes yani pes. Demokrasi, sivil toplumun güçlendiği, düşüncelerini özgürce dile getirdiği rejimin adıdır.

59 MADDEYİ GETİRİN

Anayasa değişikliği konusunda 59 madde üzerinde mutabakat sağlanmışsa gelecek. Parlamentoda grubu olan partiler 59 veya 60 veya 65 madde üzerinde anlaşırlarsa getirirler biz de kabul ederiz. Burada sorun AKP’nin samimi olmamasıdır. Çünkü ‘Başkanlık sistemini geriye çek, daha fazla maddede uzlaşırız’ dedik defalarca. ‘Hayır, biz çekmeyiz’ diyorlar. Yani masadan kaçmak için fırsat kolluyorlar. Sayın Başbakan her seferinde ‘Getirin, uzlaştık, kabul edelim’ diyor. Biz de diyoruz buyrun getirin, biz samimiyiz.

APOLETSİZ BAŞBAKAN

Haberin Devamı

Eğer bir siyasi parti yüzde 1 oy alıyorsa bir milletvekilini parlamentoya getirebilmelidir. Yüzde 10 seçim barajını kim getirdi? Askerler getirdi. Yüzde 10 seçim barajını kim savunuyor? Apoleti olmayan Başbakan savunuyor. Darbe hukukunu değiştirmeyecek miyiz? Değiştirelim. Bizim irademiz var mı? Var. Kimin iradesi yok? AKP’nin. Neden darbe yasalarının arkasına saklanıyorsunuz? Hem ‘Milli irade’ diyeceksiniz. Kaç oy aldınız? Yüzde 49. Parlamentoda hangi oranda temsil ediliyorsunuz? Yüzde 65. Bunun adı oy hırsızlığı değil mi? Vatandaş gidecek A partisine oy verecek, B partisi milletvekili çıkaracak. Buna da milli irade diyeceğiz. Milli irade böyle bir şey değil. Türkiye’nin sorunu dar bölge, daraltılmış bölge değil, demokrasinin önündeki en ciddi engel yüzde 10 barajı. Getirsinler yüzde 3 mü diyorlar 3 yaparız, 5 mi diyorlar 5 yaparız. Tümüyle mi kaldıralım diyorlar tümüyle kaldırırız. Hiçbir sorunumuz yok. Bakın biz ne kadar açık, ne kadar net, ne kadar tutarlı milli iradeyi savunuyoruz. Aynı şekilde sayın Başbakan ikircikli bir politika gütmesin, ben yine nasıl oy hırsızlığı yaparım, vatandaşın oyunu nasıl kendi partime mal edebilirim arayışı içine girmesin. Bu doğru değil. Biz bunu kabul etmiyoruz.

30 EYLÜL PAKETİ

Haberin Devamı

Demokrasiyle bu paketi yan yana getirmek en büyük ayıp. 30 Eylül paketi, yani AKP seçime giderken ‘Ben kendi tabanıma hangi mesajları verebilirim’ böyle bir paket.

SARIGÜL AÇIKLAMASI

Mustafa Sarıgül’ün CHP’nin İstanbul adayı olması konusunda görüş bildiren Türkiye Değişim Hareketi, başka bir hareket. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Bizim düşüncemiz belli, görüşlerimiz belli. Bir siyasal partinin gösterdiği veya göstereceği aday konusunda bizim yorum yapmamız doğru olmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!