Sarıgül’den ‘kritik’ hamle...

MUSTAFA Sarıgül, kasım ayında geçmeyi planladığı CHP için, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in bugün İstanbul’a aday adaylığını açıklayacağı kulislerde konuşulunca en kritik hamlesini önceki gece yaptı.

Haberin Devamı

Günler öncesinden planlanan 700’ün üzerinde katılımın olduğu Türkiye Değişim Hareketi (TDH) il, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanlarının katıldığı ‘karar’ toplantısında adeta bir ‘veda’ konuşması yapan Sarıgül, yol arkadaşlarından ‘helallik’ değil ama bu büyük mücadelede ‘destek’ vermelerini istedi.
Sarıgül bugüne kadar gelinen noktada kendilerine tuzaklar kurulduğunu, bundan sonra da daha büyük tezgâh ve tuzaklar olacağını vurgulayarak “Sizlerlerle, İstanbullularla el ele omuz omuza bunların hakkından geleceğiz. Gece gündüz demeden çalışacağız. Bu kardeşiniz çıktığı yolda başarmadan dönmez. Burada yarı finali oynayıp kazanacağız” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun önceki gün yaptığı “Sarıgül adaylığı soruları baydı” açıklaması ve kulislerde konuşulan Gürsel Tekin isminin dillenmesi, Sarıgül’ü taktik değiştirmeye yöneltti.
Sarıgül, her fırsatta İstanbul’u istediğini söyleyen Gürsel Tekin’e karşı “Ben adayım” diyerek tam deyimiyle onun “bileğini” kesti. Sarıgül için “CHP’ye gelir aday olursa ben bileğimi keserim” demiş olan Tekin, Tuzla’da bugün partiye katılım töreninde adaylığını açıklayacak.
TDH’lilere yaptığı konuşmada kendisinin bugün gelinen noktada en büyük riski aldığını anımsatan Sarıgül, CHP yönetimiyle birlikte uyum içinde çalışacağının da mesajını “Yurttaşlar bize İstanbul görevini verdi. ‘Burada hizmet edeceksiniz’ dedi. Yurttaşlarımız bizi nerede görmek isterse orada onlara hizmet ederiz. Koltuk, ikbal peşinde değiliz, biz hizmet için varız. Amacımız yurttaşların yüzde yüzünün oyunu alıp onların yüzlerini güldürmek” dedi.

KONUŞMANIN TERCÜMESİ

Kumburgaz Marin Otel’deki konuşmasının satır aralarında CHP yönetimi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile uyum içerisinde olacağı mesajları veren Sarıgül’ın ilk kez ‘açık beyanda’ bulunması taraflarca “Gürsel Tekin’e gol” olarak nitelendirildi.
Sarıgül daha önce “hedefinin Ankara olduğunu” özellikle vurgularken, Ankara sözünü bu kez “Hep birlikte ilkelerimizi Ankara’da finalde iktidara...” demesi dikkat çekti. Yarı finali ise İstanbul olarak anlattı.
“Erdoğan İstanbul seçimlerini kaybederse, sonun başlangıcı olacak... Türkiye’nin kurtuluşu İstanbul’a bağlı...” biçiminde konuşurken, Sarıgül, Tayyip Erdoğan’la kavga etmek niyetinde olmadığının işaretini de verdi... “Ben projelerimden söz edeceğim” diye ekledi.
Duygusal anlar yaşayan Sarıgül, bir ara gözyaşlarını tutamadı, YDH’cıların bir bölümünü hüzünlendirdi.

Haberin Devamı

Önseçim değil anket daha sağlıklı olur

CHP’de önseçim partiye seçim kazandırır konulu yazınızı okudum. Partimizin İstanbul’da üye sayısının seçmen sayısına oranı ortalama yüzde bir. Yüzde birin kararına geri kalan yüzde doksan dokuzun uyacağını düşünmek hiç gerçekçi ve bilimsel değil. Bugün dünyada yüzde iki artı eksi ile doğruya yakın anketler sonuç veriyor. Bedelleri aday adaylarınca karşılanacak genel merkezce yönetilecek anketlerin çok daha sağlıklı sonuçlar vereceği geçmişteki çeşitli uygulamalardan bilinmektedir. Anketlerde önde çıkan kişinin aday gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz.
Dr. Ali KİNİŞ

Haberin Devamı

Kırklareli’nde bir erkek ‘Çalıkuşu’

DİŞ tabibi Cihangir Bayburtoğlu, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli... Ekonomist’ten meslektaşımız Mustafa Kemal’in anlatımıyla tam bir erkek ‘Çalıkuşu’, arkadaş olmuşlar. Sanatsal yönü ağırlıklı bu gencin 3 yıldır Kırklareli’nde yürüttüğü projeleri anlattı; biz de merak ettik aradık. Anne tarafından Kırklarelili olduğu için buraya tayinini istemiş. Aydın bir kentte o da boş durmamış, projelerine Vali ve Sağlık Müdürlüğü her türlü katkıyı vermişler. Eşi de gıda mühendisi, yoksul çocuklara organik makarna ürettiğini söylemek yeter sanırız.
Herkes bu kadar elini taşın altına koysa... Kültürel aydınlatmadan tutun da sağlık konusunda çeşitli projeler hazırlamış... Ağız sağlığı ile ilgili 119 ilkokulda çizgi filmler, animasyonlar göstermiş, fırça ve diş macunu dağıtmış... Sağlıkta şiddeti gündeme taşımış, halkla sağlıkçıları barıştırmayı hedeflemiş; sloganlar ve afişler hazırlamış...
Pazartesi günü 18.00’de Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ filmini bir gala ile sunacağını söyledi. Kokteyli olacakmış, Vali Mustafa Yaman’ın kendisini desteklemesine teşekkür ediyor.
Bu arada bir şey söylüyor:
“Sağlık Müdürlüğü’nde sosyal sağlık projeleri üretmeye çalışıyorum. Sağlıkla, bakımla ilgili filmler gösteriyorum. Filmlerin teliflerini de ödüyoruz. Kırklareli, İstanbul’un ışığından yararlanamıyor. Kırklareli’ni şöyle tarif ediyorum: ‘İstasyonu var, treni yok’, ‘Meydanında uçak var, havaalanı yok’; ‘İki limanı (İğneada ve Kıyıköy) var, yolcu gemisi yok...”
Bir kenti değiştiren, çok şey veren bu genci kutlamamak elde değil.

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

HATAY’ın Payas ilçesine Marmara Ereğli’den yeni atanan Kaymakam İrfan Demiröz’ün, kendisini makamında ziyaret eden Nakşibendi Şeyhlerinden Abdullah Haznevi’ye teşekkür ederken “Bölgemizin inanç haritası, fiziki, ekonomik ve sosyal haritaları çok önemlidir, bu konuda ortak noktalar her zaman olabilir” dediğini...
İSTANBUL Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun sorusu üzerine Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun, “TÜİK verilerine göre, 2002 yılında kansere bağlı ölüm % 12 iken, bu oran 2012 yılında % 21’e ulaşmıştır” dediğini...

Yazarın Tüm Yazıları