‘Aşırı gazlanmış bir Ankaralı’nın önerisi

Kendisini ‘aşırı gazlanmış bir Ankaralı’ olarak tanıtan okurumuz diyor ki:

Haberin Devamı

Saygıdeğer Yalçın Bayer üstadım, lütfedip yayınlarsanız mutlu olurum.
Ankara Eki’nizde Sn. Melih Gökçek’in kotalı doğalgaz ıle ilgili ‘Başkentgaz’ı dava etmemiz ile ilgili bir beyanatı vardı. Bizlerin maalesef kendisininki gibi bir avukat ordumuz yok.
Bir dava açmanın maddi manevi pek çok güçlüğü malumdur.
Ancak bunun daha pratik bir yolu var; bu işi başımıza saran kendisi olduğuna göre bu konudaki ağırlığını koymaz ve bizi bibaşımıza bırakır ise “Gaz kullanan tüm Ankaralıları gelecek başkanlık seçimlerinde oy vermemeye davet yollu bir girişimin başlatılması yoluna gidilebilinir”

İskitlerdeki hastanede bir ay içinde üç yangın

Yangınlar engellendi mi

Sağlık Bakanlığı tarafından kiralanarak, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt hastanesine bağlı olarak çalıştırılan İskitler Ek binasında son bir ay içerisinde 3 kez yangın çıktı ve hastalar mağdur oldu.
Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı bu konuda Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na şu soruları yöneltti:
“Hastanenin bir ayda 3 kez yangın geçirmesinin sebebi nedir? Bu yangınlar neden engellenememiştir? Yangın çıkmasını engelleyemeyen sorumlular hakkında idari ve yasal işlem yapılmış mıdır? Özel hastane açılırken yapılan olağanüstü denetimler Sağlık Bakanlığı hastane kiralarken neden yapılmamıştır? Bu hastane binasına ruhsat verilmiş midir? Verildiyse bu kişiler hakkında yasal işlem yapmayı düşünüyor musunuz?
Sağlık Bakanlığı’nı Ankara sağlık camiasında “hastane bozması” olarak nitelenen binayı kiralamaya iten sebep, Sağlık Bakanlığı’nın bütçe yetersizliği midir?
Hastaneye bağlı İskitler Ek Binası kaç yıllığına kiralanmıştır? Yıllık kira bedeli kaç liradır? Hangi tarihten itibaren kira ödenmektedir? Binaya bugüne kadar ne kadar tadilat, tamirat ve bakım masrafı yapılmıştır.”

Haberin Devamı

‘Ayakta yolcu taşımayacağım’

Ankara Milletvekili Levent Gök, Bakan Güler’e soruyor:
Ankara’nın dış ilçelerinin her birinde kaç adet özel halk otobüsü çalışmaktadır?
Bu özel halk otobüslerinden EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından aylık olarak kaç TL tahsil edilmektedir? Her ay düzenli olarak ödeme yapan bu otobüslere
Ankara içinde park yeri tahsis edilmiş midir? Edilmediyse, ne zaman tahsis edilecektir?
Bu otobüslerde ayakta yolcu taşıma sayısı neye göre tespit edilerek uygulanmıştır?
Ayakta yolcu taşıyanların ve ayakta yolcu almayacaklarını yazılı olarak taahhüt etmeyen otobüslerin ruhsatlarının, hatlarının iptal edileceği doğru mudur?

Haberin Devamı

Ne tamiratı bitmez yürüyen merdivenmiş

Ankara’da bir ay, ve ya daha uzun bir süredir büyük bir çilemiz var. En azından benim var. Metro’nun istasyonlarında bir yürüyen merdiven çalışmasıdır gidiyor. Bu çalışmalar başladığından beridir her istasyonun her merdiveni kazıldı, deşildi ve çoğu şu anda metroyu kullanan yayalara kapalı. Bu merdivenler bir ay ve ya daha uzun bir süredir yapılacak olan yürüyen merdivenleri, ve ya orada bulunan merdivenin sökülüp yerine yenisinin takılmasını bekliyor.
Metro’nun 11 adet durağı var ve bildiğiniz gibi Ankara’nın yoğun olarak kullanılan toplu taşıma aracı tercihlerinden. Bu çalışmalar sebebi ile, Kızılay, Akköprü, Ostim, Batıkent gibi ağırlıklı olarak yolcuların inip bindiği istasyonların bir ve ya daha fazla merdiveni yolculara ve vatandaşlara kapalı. Bu sebepten ötürü yaşlısı genci, sakatı, hamilesi, bebek arabalısı, pazar çantalısı, her kez istasyonun bir ucundan diğerine yürümek zorunda kalıyor.
İlgililere bu konuyu duyurmanızı ve gereğinin acil şekilde yapılmasında aracı olmanızı rica ederim.
Canalp DAŞER

Haberin Devamı

Canavar damperli kamyonlar

Ankara trafiğinde cirit atan büyük damperli iş kamyonlarının trafik kurallarını hiçe sayarak büyüklüklerine güvenerek trafiği alt üst etmelerine kim müdahale edecek? Bu kamyonların çeşitli inşaatlar sebebiyle şehir içinde dolaşması normaldir. Ancak trafik kurallarını alt üst etmemek ve hız limitlerine uymak kaydıyla bu sağlanmalıdır. 19 Eylül Perşembe 12.30 sularında Eskişehir Yolu’nda seyreden ve üzerinde ‘Büyükşehir ASKİ’ yazısı bulunan 06 DU 7301 plakalı büyük damperli araç hız yaptığı gibi sürekli şerit değiştirerek bir sağ bir sol yaparak ilerlemesine devam etti. 70’lik sürat tahdidi bulunan bölgede yavaşladı ve tekrar hızını arttırdı. Galeria önündeki kırmızı ışığı da ihlal ederek yoluna devam etti. Yetkililer belki dikkate alır düşüncesiyle bu hususları dile getirmek ihtiyacı duydum.
Orhan TARHAN

Hoşçakalın

Haberin Devamı

Ana gazeteden başka Ankara Eki’nde de 8 yıldır yazıyorduk.
Ertuğrul Özkök ve Enis Berberoğlu’nun önerisiyle bu köşeyi yaratmıştık.
Çok da yorulmuştuk.
Ama artık sizlere veda zamanı geldi.
Önce Ankaralı okurlarımıza, sonra Ankara Eki’ni çıkaran Yaşar Sökmensüer başta olmak üzere çalışan öteki meslekdaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.
Dilerim, benzer bir köşeyi arkadaşlarımız bundan sonra da devam ettirirler; Ankaralı okurların sesi olmaya devam ederler.
Ankara’lıların sorunlarını, görüşlerini ve eleştirilerini gerektiğinde ‘Yeter Söz Milletin’ köşesinde yazmaya devam edeceğimizi hatırlatırız.
Hoşçakalın.
Yalçın BAYER

Yazarın Tüm Yazıları