Bekir Bozdağ'dan Sırp Başbakan'a ilginç teselli

Güncelleme Tarihi:

Bekir Bozdağdan Sırp Başbakana ilginç teselli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2013 01:52

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Belgrad ziyaretine, Türkiye ve Sırbistan'ın "AB dertleşmesi" damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Bozdağ ile Belgrad'da görüşen Sırbistan Başbakanı Ivica Daçiç, Kosova'ya yapmak istediği ziyaretten, ancak Kosova yönetiminin kendisine ziyaret izni vermemesinden yakındı.

Daçiç, Kosova'nın kuzeyinde yaşayan ve Priştine yönetimini kabul etmeyen Sırpları ziyaret ederek onları 3 Kasım'da düzenlenecek yerel seçimlere katılmaya teşvik etmeyi planlıyordu. Ancak Kosova, seçim sürecinde Sırp liderin ülkeye girişine izin vermedi.

Bozdağ'ı kabulünün ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Daçiç, 'Biz hükümet olarak, devletin çıkarı için hayatlarımızı ve kariyerlerimizi riske soktuk. Şimdi birileri kalkmış bizi böyle bir kararla aşağılamak istiyor' dedi. AB'nin yaşanan gerilime tavrını da şikayet eded Dadiç, "Eğer Avrupa Birliği bunu normal görüyorsa, o zaman ben artık bunun içinde yer almak istemiyorum. Kimsenin beni aşağılamasına izin vermem. Müzakere edecek başkasını bulsunlar. Umarım bu, Brüksel'e yapacağım son ziyaret olmaz. Ancak öyle olursa, özleyeceğimi de sanmıyorum' dedi.

Haberin Devamı

BOZDAĞ : " BİZ AB ÇİFTE STANDARDINI 60 YILDIR ÇEKİYORUZ"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye olarak, Kosova ile Sırbistan arasındaki başlatılan Belgrad-Priştine diyaloguna tam destek verdiklerini söyledi. Bozdağ, "Türkiye olarak Kosova ile Sırbistan arasında başlatılmış olan Belgrad-Priştine diyalogunu samimiyetle destekliyoruz. Diyalog süreçleri her zaman sorunlarla doludur. Pek çok sorun bu süreçte yaşanabilir zaten diyalog da bu sorunları aşmak için süreç içerisinde bunları çözmek içindir. Belgrad-Priştine diyalog süreci içinde yaşanan ve yaşanacak sorunların iki tarafın ortaya koyacağı aklıselim, sağduyu ve itidal ile aşılacağına yürekten inanıyor ve bu süreçte biz Türkiye olarak her türlü katkıyı sunacağımızı bir kere daha ifade etmek istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin Sırbistan'ın AB'ye tam üyeliğini desteklediğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "60 yılı aşkın AB'nin kapısında bekleyen ama maalesef AB'nin uyguladığı çifte standart nedeniyle tam üye olamayan Türkiye'nin yaşanan zorluklar ve bu zorlukları aşmak konusunda uzunca bir tecrübesi var. Bunu Sırbistan hükümeti ile paylaşmaya hazırız. Ama umarız ki, Sırbistan Türkiye kadar kapıda uzun süre bekletilmez" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN BAYRAM SONRASI KOSOVA'DA

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da, bayramdan sonra 23 Ekim'de Kosova'yı ziyaretemesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!