Tunceli'de birahaneye molotoflu saldırı

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide birahaneye molotoflu saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2013 08:47

Tunceli’de yüzlerini maske ile kapatan grup, daha önce kadın garson çalıştıran bir birahaneye molotoflu saldırı düzenledi. İşyerinde atılan molotofların neden olduğu yangın, olay yerine giden TOMA araçlarının sıktığı su ile söndürüldü.

Haberin Devamı

Tunceli’de geçen hafta kadın garson çalıştıran bir birahane sahibinin, genç bir müşterisini tabanca ile yaralamasının ardından bu işletmelere tepki gösterilmiş ve bazı işyerleri tahrip edilmişti. Olayların ardından kadın garsonlar kenti terk ederken, bu gece Hürriyet Caddesi’nde bir birahaneye molotoflu saldırı düzenlendi. PKK’nın gençlik yapılanması olduğu öne sürülen yüzleri maske ile kapalı yaklaşık 30 kişilik bir grup, "Tunceli’de birahane istemiyoruz" diye tehditler savurduktan sonra PKK ve Öcalan lehine sloganlar atarak, bir birahanenin önüne geldi.

Burada birahanenin camlarını taşlarla kıran saldırganlar, içeriye çok sayıda molotof attı. İşyerinde çıkan yangına polis TOMA araçlarıyla müdahale ederek büyümeden kontrol altına aldı. Bu sırada saldırganlar polis aracına da molotof attıktan sonra ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Bir süre sonra yeniden Kıbrıs Sokak ile Demiroluk Caddesi üzerinden ortaya çıkan saldırganlar bir marketin camlarını taş atarak kırdı. Polisin müdahale ettiği grup, güvenlik güçlerine de molotof ve taş attı. Yaşanan kovalamacanın ardından saldırganlar bir kez ara ara sokaklara girerek izlerini kaybettirdi. Polis, kentte önlemlerini arttırdı.

BİRAHANEYE MOLOTOFLU SALDIRI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!