İstanbul merkeze 100 yeni bina

Güncelleme Tarihi:

İstanbul merkeze 100 yeni bina
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2013 01:14

Göğüş Holding İstanbul’un merkezi lokasyonlarında 100 bina inşa edecek. 60 ayda tamamlanacak ve 3 bin daireden oluşacak projeler zinciri için 1 milyar dolar bütçe ayrıldı.

Haberin Devamı

İNŞAAT sektöründe 10’uncu yılını kutlamaya hazırlanan Göğüş Holding İstanbul merkezde arsa topluyor. Taksim, Beşiktaş, Cihangir gibi noktalarda bina alan şirket, eski yapıları yıkarak yerine yenilerini inşa ediyor. Son olarak Taksim Gümüşsuyu’nda yeni proje için adım atan şirket 60 ayda 100 bina yapmayı planlıyor. Beşiktaş’ta 10’uncu bina yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Göğüş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, “Merkezi noktalarda 21 bina satın aldık ve yer aramaya devam ediyoruz. İstanbul merkezindeki tüm arsalara talibiz” dedi

KİRALAMA DESTEĞİ

Projelerinin hem yaşamak hem de yatırım yapmak için uygun olduğunu söyleyen Göğüş, “Bizden daire alanlara kiralama desteği de veriyoruz. Böylece sadece yüzde 25 peşinatla ev sahibi olunuyor ve yatırım kısa sürede kendini amorti ediyor. Üstelik bizim işlettiğimiz sistemde sağlanan gelir normal kiraların 3 katına eş değer” dedi. Göğüş, hayata geçirecekleri 100 binanın birbirine yakın konumlanacağını ve tek merkezden yönetileceğini ifade etti. Projelerini 12 ayda tamamladıklarına dikkat çeken Göğüş, şirket içi vadelendirme modeliyle de ödeme planı sunduklarını dile getirdi. Projelerinin lokasyon avantajıyla öne çıktığını belirten Göğüş, “Metro, vapur, üniversite, iş dünyası, alışveriş merkezi, tarih her şey hazır. Biz bu alanlara yeni binalarla değer katıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İYİ KURGULANDI

Projelerindeki tüm alanları iyi kurguladıklarını belirten Göğüş, bir metrekareyi dahi boşa harcamadıklarını söyledi. Küçük dairelerde maksimum fayda gözettiklerini söyleyen Göğüş, bina konseptine de özen gösterdiklerini belirtti. Projelerinde geniş sosyal alanlara yer verdiklerini belirten Göğüş, bu birimlerin yönetimini şirket içinde yaptıklarını ve böylece aidat bedellerini düşürdüklerini dile getirdi. Barbaros Bulvarı’ndaki binada örnek daire hazırladıklarını söyleyen Göğüş, ev almayı planlayanların bu projeyi ziyaret edip tüm hizmetleri deneyimleme şansı bulduğunu dile getirdi.

MERKEZDE YATIRIM KAZANDIRIR

İstanbul’daki konut fiyatlarının dünya metropollerine göre daha uygun olduğunu belirten Göğüş, yabancıların da bu nedenle Türkiye’ye ilgi gösterdiğini belirtti. Yabancı yatırımcıların şehrin merkezine ilgi gösterdiğini belirten Göğüş, “İstanbul’un gelişim çeperlerindeki yatırım 3 kazandırırsa, merkez 10 kazandırır. Bu nedenle yatırım yapacaklar maddi güçleri el verdiği ölçüde merkezi seçmeli” dedi.

Haberin Devamı

Oturduğunuz yerden yönetin

GÖĞÜŞ Holding, hayata geçirdiği tüm projelerde akıllı ev teknolojisini kullanıyor. Telefondan tek tuşla yönetilen sistemde istediğinizde perdeler kapanıyor, ışıklar istediğiniz konuma geliyor ve seçtiğiniz film ekranınızda beliriyor. Parmak izi ile açılan kapıların yer aldığı projede şarap mahzeni, puro dolapları ve buharla yemek pişiren özel fırınlar dikkat çekiyor. Sizin belirleyeceğiniz menüyü hazırlayan özel şeflerin yer aldığı projede bir otelde olan tüm hizmetler veriliyor. Ayrıca proje sakinlerinin trafikten kurtulmasını sağlayacak bir deniz taksi de bulunuyor.

Yurtdışında tanıtım başladı

GÖĞÜŞ Holding projelerini yurt dışında tanıtılıyor. İlk lansmanı New York’ta yapılan projeler Dubai ve Londra’da da yatırımcılarla buluşacak. New York’taki tanıtım sonrası yatırımcıları Türkiye’de ağırlayacaklarını belirten Göğüş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, İstanbul’un ve projelerinin tanıtımını yapacaklarını dile getirdi. Göğüş, tamamlanan projelerinden Londra, Köln, Sydney ve Teksas’tan alım yapanların olduğunu ifade etti. Ayrıca Göğüş Yapı, inşaat sektörüne yapmış olduğu katkılardan dolayı Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından New York’da başarı plaketi ile ödüllendirildi.
Ödül AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Kerem Göğüş’e verildi.

Haberin Devamı

Daireler satıldı

GÖĞÜŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, Hürriyet Gazetesi ile yaptıkları reklam çalışmasının satışlara ciddi oranda yansıdığını dile getirdi. Gazetede yer alan reklam sonrası beklediklerinin üstünde taleple karşılaştıklarını belirten Göğüş, mail ve sms çalışmasına gerek kalmadan reklam kapsamındaki tüm daireleri sattıklarını ifade etti.

Göğüş kart indirimi

DAİRE satışları tamamlandıktan sonra işletmesindeki her aşamasa bulunduklarını belirten Göğüş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, projede konaklayanlara ‘Göğüş Elit’, daire sahiplerine ise ‘Göğüş Royal’ kart verdiklerini söyledi. Göğüş, bu kartlarla yapılan giyim ya da gıda alışverişlerde indirim sağlandığını belirtti.

Haberin Devamı

DİĞER EMLAK HABERLERİ:

11 bin metrekareye 400 talip

ÖZAK GYO’nun 80 milyon dolar yatırımla Ataşehir’de hayata geçirdiği ‘Bulvar 216’ projesi satış öncesi yoğun ilgi gördü. Ofis ve alışveriş merkezinden oluşan projenin 11 bin metrekarelik ofis alanı mimar, doktor, broker ve finans sektöründen 400’den fazla talep aldı. ÖZAK GYO Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk, projedeki ofisleri satıp, mağazaları kiralayacaklarını söyledi. Ofisleri toplu satmaya sıcak baktıklarını belirten Coşkuntürk, yabancı yatırımcılarla görüştüklerini ifade etti. Coşkuntürk, projelerini tasarlarken komşuluk ilişkilerini canlandıracak detaylara yer verdiklerini söyledi. Projede geniş teras alanları oluşturduklarını belirten Coşkuntürk, “Proje, burada çalışacak 2 bin kişinin her sabah birbiriyle karşılaşacağı şekilde planlandı” dedi. Coşkuntürk, projede 600 araçlık otopark tasarladıklarını ve böylece Ataşehir’deki otopark ihtiyacına da cevap vereceklerini dile getirdi. Haziran 2014’te tamamlanması planlanan Bulvar 216, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2013’te mimari ve proje geliştirme alanlarında 5 ödül birden kazandı. Proje, mimaride ‘En iyi karma kullanım mimarisi’, ‘En iyi ofis mimarisi’ ve ‘Perakende mimarisi’ ödüllerini, geliştirmede ise ‘Ofis geliştirme’ ve ‘Perakende geliştirme’ kategorilerinde ödüle değer görüldü.

Haberin Devamı

50 milyon lirayı yola serdi

TORUNLAR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Mahmutbey TEM yolu üzerinde hayata geçirdiği karma kullanımlı proje ‘Mall of İstanbul’ için 50 milyon lira yol yatırımı yapacak. İnşasının yüzde 95’i tamamlanan projede 1081 konutun teslimi kasımda yapılacak. Şirket, 4 bin kişinin yaşayacağı proje çevresinde yaşanan trafik sorununu önlemek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yürüttü. Proje çevresinde ilave yollar ve alt geçit çalışmalarına başladıklarını belirten Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, bölgeden geçmesi plananlanan metro durağının yapımını da üstlendiklerini dile getirdi. Torun trafiği rahatlatmak amacıyla kendi arsalarından pay ayırarak 2 şeritli bir ring yol yaptıklarını ifade etti. Konutların yüzde 85’ini sattıklarını belirten Torun, konut ve ofis bölümünden 500 milyon TL ciro elde ettiklerini söyledi. 1 milyar TL yatırım değerine sahip projede satışların yüzde 23’ünü, yabancılara yaptıklarını söyleyen Torun, ABD, Avusturya, İngiltere, Dubai, Kuveyt ve BAE’ye satış yaptıklarını dile getirdi. Projenin 3 bin TL’den satışa çıktığını hatırlatan Torun, ortalama 5 bin 600 TL seviyesi ulaştıklarını söyledi.

Golf pistinde ofis satacak

MERKEZ üssünü Kartal-Maltepe hattı olarak belirleyen Dap Yapı, Vazo Kule projesinde satış ofisini 20’inci kata taşıdı. Şirket, adalar manzarasına karşı golf oynatarak satış yapacak. 2 adet rezidans ve 1 adet ofis bloğunun bulunduğu proje, 399 üniteden oluşuyor. 289 rezidansın yüzde 70 oranında satışını gerçekleştiren Dap Yapı, 99 adetlik home ofisin satışlarına devam ediyor. 55-100 metrekare ofisler modüler yapısı ile isteğe göre büyüyor. Projedeki ofisler 8 ila 10 yılda kendisini amorti ediyor. Peşin ödemede yüzde 10 indirim ve 50 aya sıfır faiz kampanyasıyla satışı devam eden projede fiyatlar 199 bin TL’den başlıyor. Vazo Kule’nin satış ofisine geçici ev sahipliği yapan Royal Center binası 27 ve 30 katlı iki kuleden oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!