Eskişehir valis hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir valis hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2013 15:11

Çağdaş Hukukçular Derneği, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna hakkında, Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Adliyesi önünde biraraya gelen Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat yargılamayı etkilemeye çalışan, gazetecileri tehdit eden ve kentinde güvenliği sağlayamadğını öne sürdüğü Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna hakkında 'tehdit, yargı görevini yapanı etkileme, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, görevi kötüye kullanma' iddiasıyla Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan avukat Hüseyin Aslan vali Tuna’nın derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi. Eskişehir’de düzenlenen Gezi parkına destek eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın katillerinin uzun süre bulunamadığını ve delillerin karartıldğını kaydeden Aslan, kamera kayıtlarının ise mahkemece atanan bilirkişiler tarafından silindiğini savundu. Aslan, "Bir kamu görevlisi ile bağdaşmayacak beyan ve eylemlerde bulunan Vali görevi kötüye kullanmıştır. Derhal istifa etmelidir. Bu sebeplerle Eskişehir Valisi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Valiye buradan bir kez daha sesleniyoruz, gerçeklerin üstünü kapatarak, gazetecileri tehdit ederek, avukatlara iftiralarda bulunarak bir yere varamazsınız. Sizin yapacağınız iş bu olayın failleri hakkında gerekli idari soruşturmaları yapmak ve gerçeğin ortaya çıkmasında ve sorumluların yargılanmasında gereğini yapmaktır." dedi.

Avukatlar yaptıkları açıklamanın ardından Adliye binasına girerek Eskişehir Valisi Tuna hakkında suç duyurusunda bulundu.


BAKMADAN GEÇME!