Mail’i sitem amacıyla gönderdim

Güncelleme Tarihi:

Mail’i sitem amacıyla gönderdim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2013 02:17

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın ilk gün “Ben göndermedim ama e-posta hesabı benim” dediği, Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’a gönderdiği e-mail ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Vali Tuna, bu kez, “İsmail Saymaz’ın kişisel e-postasına gönderilen mail, yanlış ve çarpıtılmış haberlere sitem, bir manada tepki amacıyla ‘kişiye özel’ olarak gönderilmiştir ve medyada ele alınış biçimine ilişkin kişisel rahatsızlığımı ifade etmenin ötesinde bir anlam taşımamaktadır” dedi. Gönderdiği mailin ‘tehdit unsuru taşımadığını’ da savunan Tuna, “İfadelerimin Sayın Saymaz tarafından farklı anlamlar yüklenmeye çalışılarak süratle kamuoyuyla paylaşılması oldukça manidardır” dedi. Vali önceki gün gönderdiği mail’de ise “Oğlum” diyerek “Yine rahat durmuyorsun” diye seslendiği Saymaz’ı, Gezi eylemlerinde dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz hakkındaki haberleri nedeniyle tehdit etmiş ve şöyle demişti: “Müebbet bile sizi kesmez. Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin. Yerin altı da var unutma.”

Haberin Devamı

BASIN KONSEYİ: ÖZÜR DİLESİN

Basın Konseyi, Vali Tuna’nın basın camiasından özür dilemesini istedi. Açıklamada “Tuna hakkında İçişleri Bakanlığı’nca başlatılan soruşturmanın da takipçisi olacağımızı belirtiyor ve soruyoruz: Gazetecilere baskının yeni yolu ‘e-tehdit’ mi oluyor?” denildi. Gazetecilere Özgürlük Platformu Başkanı Ahmet Abakay da konuyla ilgili açıklamasında “Vali derhal görevden alınmalı ve hakkında soruşturma açılmalıdı” dedi.

MECLİS GÜNDEMİNDE

Vali Tuna’nın sözleri, CHP tarafından Meclis gündemine taşındı. Başbakan Erdoğan ve Bakan Güler’in yanıtlaması istemiyle verilen önergede “Bir vali, gazeteciyi haberi için tehdit edebilir mi?” denilerek Vali hakkında hangi soruşturmaların yapıldığı ve bu tür açıklamaların hangi yetkiyle yapıldığı soruldu. Gazeteci Saymaz ise konu hakkındaki şikâyetini İçişleri Bakanlığı’na iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!