Hiç tuvalete gitmedi mi

Güncelleme Tarihi:

Hiç tuvalete gitmedi mi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2013 01:57

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Demokrasi Paketi’ni “W, X, Q neresi bunun demokrasi? Bunlar zaten var. Merak ediyorum, Erdoğan hiç tuvalete gitmedi mi, kapının üstünde de var W” sözleriyle eleştirdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Gaziantep’e giderken uçakta gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:

BU SAHTEKÂRLIK

‘Demokrasi Paketi’ demek içimden gelmiyor. Bu paketin demokrasiyle ilgisi yok, 30 Eylül paketidir bu. Tümüyle AKP’nin seçimlere yönelik olarak gündeme getirdiği paket. AKP’nin kendi tabanına mesaj taşıyan, yıllardır gerçekleştiremediği hedeflerini, demokrasi kılıfı uydurarak toplumun önüne koyuyor. 3 tane sözcükten; W, X, Q neresi bunun demokrasi. Fizik dersine bakın bunlardan çok daha fazla harf var. Merak ediyorum, Recep Tayyip Erdoğan hiç tuvalete gitmedi mi, kapının üstünde de var W. Bu kadar sahtekârlık olmaz

ANDIN KALDIRILMASI

Başbakan’ın, Andımız’ı hangi gerekçeyle kaldırdığını açıklaması lazım. Günün koşullarına göre Andımız yine değişebilir ama Atatürk, Ulusal Kurtuluş Savaşı, özgürlük ve bağımsızlık, çağdaş uygarlık gibi ifadelerin değişmemesi lazım. Tamamen kaldırılıyor, neden kardeşim? (Ne mutlu Türk’üm diyene, vecizesi) Başbakan ‘Bu ifade için kaldırıyorum’ diyorsa açıklamalı.

Haberin Devamı

YENİ ‘YÜZDE 10’ BARAJI

Anadilde eğitimin nasıl olacağıyla ilgili ayrıntıları bilmiyoruz. Yasa teklifini görmeden bir yorum yapmak doğru olmaz. Seçim barajıyla ilgili olarak bizim iki ayrı teklifimiz var, yüzde 5 ve yüzde 3. Onlar yardımı yüzde 3’e indiriyor, baraj da yüzde 3’e inebilir. Başbakan, dar bölge ve daraltılmış bölge yoluyla yüzde 10’u bir başka formül içinde yeniden yaratıyor, amacı bu.

AKP-BDP ANLAŞMASI

Strateji ‘Ben yapacağım siz itiraz edeceksiniz, ben size itiraz edeceğim’ üzerine kurulmuş. Böylece toplumun kafası karışacak. BDP’nin itiraz etmesi AK Parti’nin kendi düşüncelerini daha rahat harekete geçirmesine olanak tanıyor. Böyle bir anlaşma var aralarında. (Tahmininiz mi, bilginiz mi var) Bir anlaşma var, bu kadarını söyleyeyim. BDP’nin ağzına da bir parmak bal çalınıyor, onlar da ‘Tamam’ diyor.

Emniyet El Kaide’nin hamisi oldu

Reyhanlı’yı üstlenen El Kaide ‘Sınır geçişlerine engelleme getirirseniz yeni saldırılar yaparız’ açıklaması yapıyor. Emniyet ‘Bu açıklama El Kaide’ye ait değildir’ diyor. Ya ne zamandan beri radikal unsurların hamisi oldu bizim Emniyet Genel Müdürlüğü? Bu El Kaide ile AKP hükümetinin arasındaki işbirliğini gösteriyor. El Kaide neden yapmıyor, ‘Bu açıklama bize ait değildir’ diye de Emniyet yapıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü çıkıp ‘Bu açıklama DHKP/C’ye ait değildir’ der mi?

Haberin Devamı

Kadir Topbaş’ın ilanları

Kadİr Bey gazetelere o ilanları kendisi mi veriyor, müteahhitler mi verdirtiyor? Belediye veriyorsa Basın İlan Kurumu’nu neden kullanmıyor? BİK devre dışı bırakılıp bazı kuruluşlar aracılığıyla ilanlar veriliyorsa hesabını vermesi gerekir. ‘Ben bu ilanların parasını Kadir Topbaş olarak cebimden ödedim’ diyorsa, sorun yok. ‘Halkın parasıyla ödüyorum’ diyorsa hesabını vermek zorunda. Bu, kaçak inşaat yapmakla aynı şey. Bir başkan, bile bile yasadışı bir iş yapmaz herhalde.

İşçilerle yemek

Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştükten sonra, bir çikolata fabrikasını ziyaret ederek işçilerle öğle yemeği yedi.

Haberin Devamı

El Kaide ile yatan şaşı kalkar

Kılıçdaroğlu, El-Kaide’nin yayınladığı bildiriyi tehlikeli olarak değerlendirdi ve “Çok güzel bir atasözümüz var; ‘Körle yatan, şaşı kalkar’ diye, El-Kaide ile yatarsan böyle şaşı kalkarsın” dedi.

Sarıgül sorularından yoruldum

Sosyal demokratların ayrışma değil, birleşme lüksü var. Sarıgül ‘Ben gelirsem 3- 5 bin kişiyle gelirim’ dediğinde ‘10 bin kişiyle gel’ dedim. Geliyorsa gelecektir, Sarıgül. Bizim bir sorunumuz yok. Başka arkadaşlarımız aday adaylıklarını açıkladı. Ben kurultay toplanmadan genel başkan olabilir miyim? Önce dilekçesi gelecek, dilekçe gelmeden olmaz. Parti Meclisi’ne gidecek, oylanacak. Hukuk dışına mı çıkalım? (Sarıgül belediye başkanlığı mı, CHP Genel Başkanlığı için mi gelir?) Partiye üye olmak için gelen kişinin niyetini okumak gibi bir alışkanlığım yok. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Gördüğüm kadarıyla başarılı bir belediyeciliği var. İstanbul’un sorunlarını çözmek için yola çıkıyorsa, birikimleri var, gelir gerçekleştirir. Ki sürekli Sarıgül sorularının yöneltilmesinden de yoruldum.

Haberin Devamı

KOCAOĞLU’NU BEKLEYECEĞİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Bey’in (Kocaoğlu) adaylığı henüz belli değil. Başarılı ve çalışkan bir başkanımız. Kararını bekliyoruz. Antalya’da hoca (Mustafa Akaydın) başarılı, bakacağız. Giresun, Ordu, Aydın ve Artvin’de sorunumuz yok. Kritik olan Balıkesir, Manisa, İstanbul ve Ankara. Kafamızdaki profil, ‘En çok oyu kimle alacaksak, onunla yola çıkmak’ şeklinde.

GÜRSEL TEKİN’İN ADAYLIĞI

Tekin’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmaması için bir engel yok. Gürsel Bey çalışkan birisi, sokağı çok iyi bilir, halkın nabzını tutmasını bilir. Toplumun her kesimiyle samimi, sıcak ilişkiler kurabilir. Yıllarını İstanbul’a vermiş, başarılı bir arkadaşımız. Biz parti olarak bütün yerlerde adaylarımızı çıkartacağız, güç birliği olmayacak.

Haberin Devamı

BAŞÖRTÜLÜ ADAYLAR

Başörtülü aday niye olmasın? Ancak milletvekili ya da belediye başkanı olduğu zaman kurallara uymak gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!