‘Marka’ kent için çalışmalar başladı

Güncelleme Tarihi:

‘Marka’ kent için çalışmalar başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2013 01:34

MUĞLA’nın marka kent olması için düğmeye bastıklarını dile getiren Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Proje kapsamında, logo oluşturulması, tanıtım ve belgesel filmi, tanıtıcı yayın, fotoğraf çekimleri, özgün müzik yapımı, bilbord, afiş, saha araştırması çalışmalar yürütülmekte” dedi.

Haberin Devamı

ŞEHRİN tarım ve turizm alanında önemli atılımlar gerçekleştirdiğinin altını çizen Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Marka kent olmak için bir çok projeyi hayata geçiriyoruz. Turizim alanında tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. Tüm bunların yanı sıra tarım ve yeni yatırımlar için de Muğla’nın önünü açacak çalışmaları teker teker devreye sokuyoruz. İlimiz her geçen yıl ülke turizminde önem arz ederek binlerce kişiye istihdam sağlamasıyla ülke ekonomisine adeta damga vurmaktadır” dedi. Muğla’nın Türkiye’nin en önemli illerinden biri oludğunun altını çizen Mustafa Hakan Güvençer, şöyle konuştu:

ORGANİK TARIM TEŞVİK EDİLMELİ

İlimiz ve ülkemiz için önemli üretim potansiyeline sahip. Zeytin, bal, narenciye ve su ürünlerinde pazarlamada yaşanan sıkıntıların aşılabilmesi için turizm potansiyeli de dikkate alınarak bu ürünlere yönelik tanıtım çalışmaları ve pazarlama kanallarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapılması gerekiyor. Genç ve nitelikli işgücünün kırsal alanlardan göçünü önlemek için Kırsal Kalkınma Projeleri etkin bir şekilde uygulanmalı. Gübre ve ilaçların bilinçsiz kullanımından dolayı çevrenin kirlenmesi ve kalıntı oluşmasını engellemek için eğitimler-denetimler arttırılıyor. Organik ve entegre tarım uygulamaları teşvik edilmeli. Üretici örgütleri daha etkin hale getirilmeli.

Haberin Devamı

YATIRIMLARA DEVAM

Yeni yatırımlar arasında öne çıkan projelerin başında Milas, Yatağan ve Fethiye’deki barajlar geliyor. Ayrıca yat limanları da bizim için çok önemli. Milas Ören Yat Limanı, Datça Yat Limanı, Dalaman Yat Limanı ve Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri bunlar arasında öne çıkıyor. Ayrıca ildeki turizm süresini uzatmak için de spor tesisleri önem kazanıyor. Bunlar arasında Yatağan Spor Salonu, Bodrum Yalıkavak Kapalı Spor Salonu, Kavaklıdere Spor Salonu, Fethiye Kemer Kapalı Spor Salonu, Milas Spor Salonu, Menteşe Spor Salonu, Menteşe Kapalı Yüzme Havuzu, Menteşe Gençlik Merkezi Binası, Fethiye Eldirek Spor Salonu bulunuyor.

‘Marka’ kent için çalışmalar başladı

Haberin Devamı

NÜFUSU 851 BİNİ GEÇTİ

TÜİK Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2012 bilgilerine göre ilimizin nüfusu 851 bin 145’tir nüfusun yüzde 43,9’u kentsel nüfusu, 56,1’i kırsal nüfusu oluşturmaktadır. Erkek nüfus toplam nüfusun yüzde 51’i, kadın nüfus ise yüzde 49’udur. Bir önceki yıla göre nüfus artış hızı yüzde 0,15’tir. Nüfus artışını büyük ölçüde kentsel nüfustaki artış belirlemektedir. TÜİK projeksiyonlarına göre ilimiz nüfusunun 2023 yılında 964.591 olması beklenmektedir.”

60 bin kişi yamaç paraşütü yapıyor

TURİZİM potansiyelinin önemine dikkat çeken Güvençer, “Antalya güzergahından girildiğinde 17 kilometre uzunluğunda Saklıkent Kanyonu serin sularıyla yılda 400 bin misafiri ağırlamaktadır. Dünyaca ünlü Ölüdeniz Plajı, Tlos, Pınara, Kadianda, Kayaköy tarihte Telmessos diye bilinen turizm şehri Fethiye’nin önemli değerleridir.
Yılda 60 bin kişi Babadağ’dan Yamaç Paraşütü yaparak Ölüdeniz’in muhteşem manzarası ile özgürlüğün tadını çıkarmakta. Tarihte 500 km’lik Likya Yolu, aynı zamanda Likya Krallığı’na da ev sahipliği yapan Fethiye’nin Yürüyüş rotasıdır. Deniz turizminin de önemli çekim merkezi olan Fethiye-Göcek dünyanın bütün yatlarına ev sahipliği yapmaktadır.Dalaman Kapudağ Yarımadası aynı zamanda yürüyüş yapanların tercih ettiği Likya Yolu bağlantısının devamıdır” dedi.

Haberin Devamı

Dalaman Çayı’nda rafting parkuru

ŞEHRİN turistlere farklı imkanlar sunduğunu anlatan Güvençer, “İlimize gelen misafirler yazın sıcağında Dalaman Çayında’ki rafting parkurunda kendilerini serinleterek adrenalini maksimum düzeyde yaşamaktadırlar. Son yıllarda alt ve üst yapısıyla ve dünyaca ünlü Dalaman Havalimanına yakınlığıyla, dinlenme amacıyla gelen misafirlerin bölgesi olmuştur Sarıgerme turizm merkezi. Caretta Caretta’larıyla ünlü İztuzu Plajı, Kaunos Antik Kenti ve Gölü ile ilimizin küçük bir turizm merkezidir Köyceğiz ilçesi. Aynı zamanda da irili ufaklı birçok konaklama tesisini barındıran Dalyan beldesiyle komşuluk yapmaktadır. Hertürlü konaklama tesisinin bulunduğu, yatları, marinaları, Mavi Bayraklı Plajları ile yeşilin her tonunun geçtiği kıvrım kıvrım yolların sonunu karşılar Marmaris liçesi. Yılda 700 bin misafir ağırlayan, İçmeler, Turunç, Bozburun beldeleriyle ülkemizin en önemli ve en eski turizm merkezlerinden biridir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Marka’ kent için çalışmalar başladı

Tek fiyatla satışa çıkıyor

BOLU merkezli olan ve 2002’den bu yana da Bodrum’da yaklaşık 200 konut üreten Özyaman İnşaat’ın sahibi Yusuf Yaman, yeni bir projeye başladı. Yaman, Casa Luso ile ilgili şu bilgileri verdi: “9 konut yapıyoruz. Her biri bir dönüm üzerine kurulacak. İnşaat yüzde 70 bitti. 2 ayda bitecek projeyi, 50 yaş üstü müşteri kitlesine satmayı planlıyoruz. Dolayısıyla, bu kitlenin ihtiyaçlarını dikkate aldık. Maliyetimiz ortada, kar payımız belli, bunu dikkate alarak fiyatlandırma yapacağız. Müşterinin aklında soru işareti olsun istemiyoruz. Çünkü bugün, 1 milyon lira deyip ardından 900-800 bine düşen fiyatlar görüyoruz.” Bolu’da inşaatın yanında turizm yatırımlarının bulunduğunu ve spora yönelik bir otele hazırlandıklarını ifade eden Yaman, “Bu Bolu’daki son yatırımız olacak. Artık oraya yatırım düşünmüyoruz. Şimdi gündemimizde Ankara var” dedi.

Haberin Devamı

Muğla’daki satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!