Kocaeli'ne 200 milyon dolarlık dev proje

Güncelleme Tarihi:

Kocaeline 200 milyon dolarlık dev proje
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2013 11:47

Kavanlar İnşaat'ın yaptığı Kocaeli’nin ilk ve tek karma projesi Symbol Kocaeli'nin toplam maliyeti 200 milyon dolara ulaşacak.

Haberin Devamı

Yahya Kaptan kavşağı karşısında inşa edilen dev projenin 2015 yılı ikinci çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Toplam 185 bin m2 inşaat alanına sahip Symbol Kocaeli projesinin 62 bin m2'sinde alışveriş merkezi, 43 bin m2'sinde özel bir hastane, 12 bin m2'sinde Hampton by Hilton Oteli, 5 bin m2'sinde ise toplam 3 salondan oluşan 1.650 kişilik kongre merkezi yer alacak.

Mimari konsept, kiralama ve işletme yönetimini Turkmall’un üstlendiği Symbol Kocaeli projesinin mimari projelerini Nova Sultani hazırladı. Projede yer alan dev kongre merkezinin işletmeciliği ise bu alanda uzman uluslararası firmalarla yapılacak çözüm ortaklıkları ile gerçekleştirilecek.

2 BİN 600 KİŞİYE İSTİHDAM

Türkiye’nin milli gelirinin yüzde 18’ini tek başına üreten ve nüfus yoğunluğu açısından Türkiye’nin 2. büyük ili olan Kocaeli, Symbol Kocaeli karma projesi ile önemli bir değere ev sahipliği yapacak. Kentin sosyo ekonomik yapısına, iş, ticaret, istihdam, kültür-sanat ve turizm yaşamına büyük katkılar sağlaması beklenen proje, Sakarya, Yalova, Düzce, Bolu gibi çevre illerden de ziyaretçileri kendine çekecek.

Haberin Devamı

Symbol Kocaeli projesi ile yaklaşık 2.600 kişiye istihdam hedefleniyor.


Symbol Kocaeli projesinde 40 yıldır inşaat sektöründe varlık gösteren Kavanlar İnşaat ile Odeabank, dev bir kredi anlaşmasına imza attı. Odeabank, projeye 105 milyon dolar finansman sağladı.

Kocaeline 200 milyon dolarlık dev proje

Kocaeli'ndeki satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!