Jandarmanın yeni üniformalarına tasarımcı imzası

Güncelleme Tarihi:

Jandarmanın yeni üniformalarına tasarımcı imzası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2013 17:32

İçişleri Bakanlığınca yapılan çalışma kapsamında jandarmanın yeni kıyafetlerini Faruk Saraç hazırlayacak. Personelin de kıyafetler konusunda görüşü alınırken yeni kıyafetler jandarmanın çalışma koşulları göz önünde bulundurularak oluşturulacak.Yaz ve kış için ayrı tasarımların yapılması planlanırken jandarmaya yeni tören kıyafetleri de tasarlanacak

Haberin Devamı

Belediye sınırları dışında, kırsalda görevli jandarmanın kıyafetlerini yeniden düzenlenmesi kapsamında önemli modacılarla görüşen bakanlık yetkilileri, tasarımcı Faruk Saraç ile anlaşmaya vardı.

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı personele yeni üniformalar getirmeye hazırlanıyor.

Kıyafetler mevcut üniformalarda olduğu gibi yaz ve kış için ayrı olacak. Tören kıyafetleri için de yeni tasarımlar hazırlanması planlanırken jandarmanın çalışma alanlarına göre bazı kıyafetlerde değişiklik olacak.



Yapılan çalışmalar kapsamında yetkililer, tasarımcı Faruk Saraç ile anlaşmaya vardı. Sanat, spor, siyaset ve iş dünyasından birçok ismi giydiren Saraç, "Türkiye'nin erkek modasına alışılmamış renkleri kazandıran tasarımcısı" olarak nitelendiriliyor.

Daha önce de birçok kurumsal tasarıma imza atan Saraç, TCDD'nin 150. yılı kapsamında tasarlanan 159 parçalık "Demir Kanatlar" ile Orman Yangınlarına Ulusal Destek kampanyası kapsamında orman işçileri için de bir koleksiyon hazırlamıştı.

Sağlık Bakanlığı için hazırladığı koleksiyonda beyazın yanı sıra yeşil, mavi ve bordo renkleri getirmesiyle dikkat çeken Saraç, Kültür Bakanlığı Mehteran Takımı'nın kıyafetlerinin yenilenmesinde de 7 aylık bir çalışmaya imza atmıştı.

Polis teşkilatnın 162. yılı kapsamında "milenyum polisi" koleksiyonunu sunan Saraç, havaalanı polisi, genel hizmet, çevik kuvvet ve trafik polisleri için ayrı ayrı kıyafetler hazırlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!