İçişleri Bakanı Muammer Güler'den bomba açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanı Muammer Gülerden bomba açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2013 16:23

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın e-mail adresinden gönderilen mail ile ilgili Hürriyet'e konuştu. Gündeme bomba gibi düşen konuyla ilgili inceleme başlatıldığını söyleyen Güler, mailde yazan sözlerle ilgili 'Tasvip etmem mümkün değil.' dedi.

Haberin Devamı

Bakan Güler, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın gazeteci İsmail Saymaz'a yönelik yazdığı e-posta'nın "resen incelemeye alındığını" söyledi. Güler, e-maildeki ifadeleri de "tasvip etmesinin mümkün olmadığını" söyledi.

"MÜRACAATINI BEKLİYORUZ"

Güler, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, e-mailin muhatabı Saymaz'ı kastederek "gazeteci arkadaşın da o e-posta konusunda bize müracaatını bekliyoruz. İnceleme yapacağız. Ancak müracaat etmese bile, biz resen inceleme başlattık. O e-mailde yazılanları tabi ki tasvip etmiyoruz" diye konuştu.

NEFRET SUÇUNA GİRER Mİ?

Bakan, "demokratikleşme paketinde nefret suçlarıyla ilgili bir de düzenleme vardı. Bu e-mailde yazılanlar nefret suçuna girer mi" sorusuna ise, "Tabi girebilir. Ancak henüz o kanuni düzenleme yapılmadı. Girecektir" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın e-posta adresinden Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz'a ''Oğlum İsmail yine rahat durmuyorsun... Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin... '' şeklinde bir e-posta gönderilmesi gündemi sarstı.

Vali Tuna, koruması aracılığıyla Radikal'e ''O maili ben gönderdim'' dedi ama Hürriyet'e yaptığı açıklamada da ''O maili ben yazmadım ama mailde yazılanların bir bölümüne katılıyorum'' ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!