CHP'li Haberal yemin etti

Güncelleme Tarihi:

CHPli Haberal yemin etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2013 15:07

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, 27 ay sonra TBMM'de yemin etti.

Haberin Devamı

Ergenekon Davası'ndan tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, TBMM Genel Kurulu'nda andiçerek görevine başladı. Oturumu Meclis Başkanvekili olarak Ayşenur Bahçekapılı ilk kez yönetti.

HABERAL 27 AY SONRA YEMİN ETTİ / Foto Galeri

Ergenekon Davası'ndan tahliye olan Haberal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Genel Kurul'a geldi. CHP'li milletvekilleri Haberal'ı ayakta alkışlarla karşıladı. CHP'li milletvekilleri, Haberal'ın yanına gelerek kutladılar.

Haberal'dan kısa bir süre sonra Başkanlık Divanı'na gelen ve ilk kez birleşimi yöneten Bahçekapılı'yı da AK Parti milletvekilleri alkışladı.

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, gündemdışı konuşmalara geçilmeden önce Anayasa gereği Haberal'ı andiçmesi için kürsüye davet etti. Kürsüye gelen Haberal, andiçerek görevine başladı.

Haberal'ı CHP ve MHP'li milletvekilleri alkışladı. Seyirci locasında bulunanlar da el salladı.

Yemini, Haberal'ın eşi Sadiye Haberal, kızı Solmaz Haberal, oğulları Murat ve Erkan Haberal, kardeşleri Osman Haberal, Ali Haberal, Mahiye Haberal, gelini Zehra Haberal, tutuklu milletvekili Mustafa Balbay'ın eşi Gülşah Balbay ile Başkent Üniversitesi yöneticileri ve misafirler izledi.

KILIÇDAROĞLU: DARISI TUTUKLU 7 VEKİLİN BAŞINA

Haberin Devamı

Haberal, andiçmek için TBMM Genel Kurulu'na beraberinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki Özel Kalem Müdiresi Şükran Kütükçü ile geldi. Haberal, daha sonra Kılıçdaroğlu'nun, Meclis'teki makam odasına geçti.

Kılıçdaroğlu, makamına gelmesinden sonra Haberal ile birlikte Genel Kurul Salonu'na geçti. Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Zongundak Milletvekili Mehmet Haberal'ın, Meclis'te andiçmesinden önce, "Darısı, tutuklu 7 milletvekilinin başına. Bu önemli bir adım, umuyorum arkası gelir" dedi.

Haberal da Kılıçdaroğlu'na tamamen katıldığını belirterek, teşekkür etti.

CHPli Haberal yemin etti


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!