‘Deniz’in içinde bir ‘Batı Duvarı’

Güncelleme Tarihi:

‘Deniz’in içinde bir ‘Batı Duvarı’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2013 00:59

Batı Duvarı İnşaat, Beylikdüzü Yakuplu’daki ‘Eston Deniz’ projesi içinde yarım kalan bir etabı devralıp tamamladı.

Haberin Devamı

64 villanın yer aldığı ‘West Wall’ isimli bu yeni proje bünyesinde 800 yat kapasiteli marina da bulunuyor.

BEYLİKDÜZÜ’nde 1.5 milyon metrekare alan üzerinde inşa edilmesi planlanan ‘Eston Deniz’ projesi mali sıkıntılar nedeniyle aksayınca arsa sahiplerinden Enelka Yapı harekete geçti. TMSF’nin el koyduğu projede arsanın yüzde 35’nin kendilerine ait olduğunu söyleyen Enelka Genel Müdürü Zdzislaw A. Janik, Batı Duvarı İnşaat ile birlikte ‘Eston Deniz’ içinde 64 villalık ‘West Wall’ projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

5 BİN BAĞIMSIZ BİRİM

Bölgede bulunan 300 bin metrekarelik arsaları üzerinde yeni projeler de planladıklarını ifade eden Janik, “1.5 milyon metrekarenin 1 milyon 200 bin metrekaresinde yapılaşma olacak ve 5 bin bağımsız birim yer alacak” dedi. Projedeki marinayı Milli Emlak’tan 49 yıllığına aldıklarını belirten Janik, 800 yata hizmet vereceklerini söyledi. Janik, yüzde 100 Polonya sermayesi olan şirketin 1.5 milyar dolarla Türkiye’de 5 termik santral hayata geçirdiğini ifade etti.

YÜZDE 30’U SATILDI

Batı Duvarı’nın ilk markalı konut projesi ‘West Wall Marina Villaları’ 62 bin metrekare alanda hayata geçti. Batı Duvarı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, 40 milyon dolar yatırım değerine sahip projenin yüzde 30’unu sattıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Yelken okulu da var

WEST Wall Marina Vilları projesinde 7 farklı tip villa yer alıyor. Projede genel ve özel yüzme havuzları, çocuk parkları, spor alanları, alışveriş noktaları, özel plajı, yat kulübü ve yelken okulu da bulunacak.

1000 konuta 25 bin talip

EMLAK Konut Gayri-menkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) kura ile satacağı bin konut için 25 bin 256 başvuru yapıldı. Kayabaşı’nda hayata geçen Emlak Konut Başakşehir Evleri için kura çekimi 6 Ekim pazar günü yapılacak. 478 bin 157 metrekare inşaat alanına sahip projede 375 adet 1+1, bin 97 adet 2+1, bin 78 adet 3+1 ile 49 adet 4+1 üzere toplam 2 bin 599 konut, 74 adet ticari ünite ve 1 ilköğretim okulu yer alıyor. Projeye gelen yoğun talebin en önemli nedeni uygun ödeme planı. Konut alıcılarına 120 aya varan vadelerde taksitlendirme yapılabilen projede 15 bin liradan başlayan peşinat oranları ile ev sahibi olma imkanı tanınıyor. Konut alıcıları ödedikleri peşinata göre dilerlerse taksitlerin ödemesine konutların tesliminden sonra da başlayabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!