Müjdeleri sıraladı

Güncelleme Tarihi:

Müjdeleri sıraladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2013 10:42

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Twitter üzerinden İzmirlilerin kent yönetimine ve siyasete ilişkin merak ettiği sorulara yanıt verdi.

Haberin Devamı

Harmandalı Çöp Depolama Alanı’nın kent ormanına dönüştürülmesi için 2014 yılı başında yapım ihalesine çıkacakları açıklayan Başkan Kocaoğlu, Ekim ayı sonunda İnönü Caddesi’nin trafiğe açılacağını da müjdeledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da ikinci kez İzmirlilerle bir araya geldi. 20 Ağustos 2013 tarihinde 12.00 - 13.00 saatleri arasında ilk Twitter buluşmasını gerçekleştiren Başkan Kocaoğlu, bu kez 20.00 – 21.00 saatleri arasında attığı “tweetlerle” İzmirlilerin kent yönetimiyle ilgili sorularını yanıtladı. Sosyal medya takipçilerinin büyük ilgi gösterdiği buluşmaya, “Zaman zaman çok renkli mesajlar alıyorum. Bazen sitem bazen övgü... Ama hepsini okuyorum. Bundan şüpheniz olmasın. Hepinize ayrı yanıt veremesem de, haklı uyarılarınızı değerlendiriyorum. Sitemlerden ders çıkarıyorum. Önerileriniz beni çok mutlu ediyor” sözleriyle başlayan Başkan Kocaoğlu’nun soruları cevaplamadan önce Harmandalı Çöp Depolama Alanı’yla ilgili attığı “tweet”, bölge halkının yüreğine su serpti. Başkan Kocaoğlu buluşmadaki son “tweet”inde ise “İzmir’e İz Bırak Kampanyası”na proje göndererek destek verenlere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Harmandalı’ya kent ormanı kuracağız
Başkan Aziz Kocoağlu,“Önce Harmandalı halkına güzel bir haber… Harmandalı’nın depolama alanı olarak kalması söz konusu değil. Alanın rehabilitasyon projesini hazırladık… 2014 başında alanın üçte ikisi için ihaleye çıkıyoruz. Harmandalı’da kent ormanı kuracağız.” diye yazdı.

Yeri değil teknolojisi önemli
Yamanlar’da yapılması planlanan Katı Atık Değerlendirme Tesisi ile de ilgili açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, tartışılması gereken konunun, tesisin nerede yapılacağı değil kullanılacak teknoloji olması gerektiğini hatırlattı; “Toplumun farklı kesimlerine bilgi aktarmaya başlıyoruz. Hiç endişeniz olmasın İzmir'in çevreciliğine yakışan bir proje olacak” mesajını verdi.

Çöp konusuyla ilgili açıklamalarından sonra soruları kategorilere ayırarak cevaplayan Başkan Aziz Kocaoğlu’nun attığı “tweetler” özetle şöyle:

Haberin Devamı

Ekim sonunda İnönü Caddesi’nde kapalı güzergah kalmayacak
“Tünel üzerindeki kapalı yolları yenileyip teker teker açmaya başladık. Ekim sonunda güzergah üzerinde kapalı yolumuz kalmayacak.”

Bayraklı Kentsel Dönüşüm Projesi
“Bayraklı’da toplam 310 hektar alanın şu anda 60 hektarına çalışıyoruz. Kalan alanın da kentsel dönüşüm onayı için çalışma başlatacağız. Kentsel dönüşümde, maliyetler dışında tüm kazanımı semt sakinlerine aktarıyoruz.”

Yüzülebilir Körfez
“Körfezde yeniden denize girebilmek için çok büyük yatırımlar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Mutlu sona az kaldı.”

Buca’daki çalışmalar önümüzdeki hafta bitecek
“Buca’da ulaşım ciddi anlamda sıkıntılı. Ama bu çalışmalar su baskınlarını önlemek için yapılıyor. Önümüzdeki hafta çalışmalar tamamlanacak ve trafik akışı düzene girecek. Yağmurlar başladığında, işin önemi ortaya çıkacak”

Haberin Devamı

Opera Binası
“Proje bitti, inşaat için ihale dosyasını hazırlıyoruz.”

Torbalı’daki Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi
“Torbalı, 2011 seçimleri arefesinde Orman Bakanlığı'nın verdiği söze kurban gitti.”

EXPO
“EXPO 2020 ile İzmir’i iyi bir gelecek bekliyor.”

Göztepe’nin tesis projesi
“Gereken desteği verdik. Meclisten Eylül 2012'de spor alanı olarak imar izni çıkardık. Tesis için 2 bin kamyon malzeme taşıdık.”

Vali’ye teşekkür
“Emniyet güçlerimizin desteğiyle Kemeraltı’nda seyyar sorununu çözdük. Sayın Valimize bu konuda teşekkür borçluyuz. Kemeraltı’ndaki işbirliğini diğer noktalarda ve trafik denetiminde de sergilemek istiyoruz.”

Ulaşım zammı
“90 dakika avantajıyla İzmir'de ulaşım tam tersine çok ucuz. Bunu diğer kentlerle kıyaslayabilirsiniz.”

Haberin Devamı

Buca Hasanağa Bahçesi
“Tartan pistin sonuna geldik, bitiyor.”

Sahillere tuvalet
“Kıyı Tasarımı Projemizde tuvaletler de var, unutmuş değiliz.”

Ağaçlı Yol
“Planın iptali için mahkemeye başvurduk. Yargı kararını bekliyoruz.”

AK Parti Binali Yıldırım’ı aday gösterirse ne yapacaksınız?
“Aday fark etmez.”

Kültürpark Fuar Alanı
“Mevcut holler, kongre ve sergi sarayı olacak. Kültürpark, adına yakışan cıvıl cıvıl bir yer olarak kalacak.”

Trafik yönlendirme sistemi
“Akıllı Trafik Yönetim Sistemi için ihale yaptık ama İzmir klasiği, yine itiraz var, bekliyoruz.”

Pınarbaşı’ndaki taş ocakları
“Son düzenlemeyle taş ocakları konusunda yetkisiz kaldık.”

Metro çalışmaları
“Tünelin sıkıntılı bölümünü aşıyoruz. Ray döşemeye başladık.”

Haberin Devamı

Ulaşımda TSK personeline kolaylık olacak mı?
“Yasa olarak maalesef böyle bir yetkimiz yok.”

İlçelere ulaşım
“Mart ayından itibaren bize bağlanacak ilçelerimizin ulaşım sorunu için çalışmaya başladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!