Islahat Fermanı

Güncelleme Tarihi:

Islahat Fermanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2013 01:11

Demokratikleşme Paketi CHP’de tepki yarattı. İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, “Paketi ‘2’nci Islahat Fermanı’ olarak görüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sezgin Tanrıkulu ise “Yerleşim yerlerinin adı 1959’da Demokrat Parti döneminde çıkarılan yasayla değiştirilmeye başlandı, Başbakan ise bu vurgudan kaçındı” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokratikleşme Paketi hakkındaki görüşlerini bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak. CHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Kılıçdaroğlu, 11 yıldan beri iktidarda bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kamuoyuna duyurduğu paketle ilgili düşüncelerini açıklayacak” ibaresi yer aldı. Duyurudaki “11 yıldan beri iktidar” vurgusu dikkat çekti. CHP kaynaklarına göre, Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın açıkladığı paketi “İçeriksiz ve sorun çözmekten uzak” olarak niteleyecek. CHP’nin Demokratikleşme Paketi’nin daha ileri düzenlemeler içerdiğini savunacak Kılıçdaroğlu, “AKP’nin Kürt yurttaşlarımız başta olmak üzere halkımızı bir kez daha kandıracağı yönündeki şüphelerimiz doğru çıkmıştır” vurgusu yapacak. CHP’lilerin pakete tepkiler şöyle:

İSİMLERİ DP ZAMANINDA DEĞİŞTİ

Akif Hamzaçebi (CHP Grup Başkanvekili) “Demokratikleşme Paketi ülkenin ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak. Demokratikleşme ismini hak etmeyen bir paket. Demokratikleşme Paketi olarak sunulan bu paket, 11 yıllık tecrübeyi, birikimi, ülkenin ve toplumun ihtiyaçlarını kesinlikle karşılamıyor.”
Sezgin Tanrıkulu (CHP Genel Başkan Yardımcısı) “Pakette yer alıp yasamayı ilgilendiren konuları biz, daha önce Meclis’e sunduk. Bunların gündeme alınmasını AKP engelledi. Paket, geçmiş zamana takılı kaldı. Nefret suçlarında ve ayrımcılıkta cinsel yönelim özellikle sayılmadı. Yerleşim yerlerinin adı 1959’da Demokrat Parti döneminde çıkarılan yasayla değiştirilmeye başlandı, Başbakan ise bu vurgudan kaçındı.”
Birgül Ayman Güler (CHP İzmir Milletvekili) “Paketi ‘2’nci Islahat Fermanı’ olarak görüyorum.”
Atilla Kart (CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi) “Komisyonda 2 yıldır demokratikleşmeyi konuşuyoruz. Spor müsabakalarındaki tezahüratlara ayar vermeye çalışıyoruz, iktidar olarak. Yani halktan korkuyoruz. Halktan korkanların getirebilecekleri demokratikleşme paketine itibar edemiyorum. İnandırıcı, tutarlı bulmuyorum”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!