37 suçlama var

Güncelleme Tarihi:

37 suçlama var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 23:24

Şüphelilerin Çağlayan’a getildikleri sırada Fenerbahçe tribün liderlerinden Sefa Kalya, polislerle tartıştı ve kayarak yere düştü.

Haberin Devamı

Adliyeye getirilen kişiler hakkındaki suçlamalar arasında Tuncay Coşkun’un öldürülmesi de var.

ORGANİZE Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince cuma günü İstanbul, Kocaeli, İzmir, Mersin’de taraftar gruplarına yönelik olarak eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 62 kişi adliyeye getirildi. Çarşı Grubu’nun kurucularından Alen Markaryan ve Genç Fenerbahçeliler grubu lideri Sefa Kalya’nın da aralarında bulunduğu şüpheliler 6 çevik kuvvet aracı ile adliyeye geldi. Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na sevk edilenler arasında yer alan Fenerbahçe tribün liderlerinden Sefa, operasyona tepki göstererek polis otobüsüne binmek istemedi. Polislere direnirken yere düşen Sefa Kalya, polisler tarafından yerden kaldırılarak otobüse bindirildi.

SUÇ ÖRGÜTÜ İDDİASI YAPILDI

Haberin Devamı

DÜN ayrıca taraftar operasyonu ile ilgili İstanbul Emniyeti’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, ‘Suç örgütü’ üyesi oldukları vurgulanan şüphelilere yöneltilen 37 ayrı suçlama bulunduğu ve bunların “cinayet, cinayete teşebbüs, silahlı çatışma, yaralama, ruhsatsız silah taşıma, şantaj, uyuşturucu madde bulundurma ve suç delillerini yok etme” olduğu belirtildi.
Şüphelilerin suçlandığı cinayet olayının geçen Ağustos ayında Üsküdar Bağlarbaşı’nda Tuncay Coşkun’un silahla vurularak öldürülmesi olduğu iddia edildi. Şüphelilerin, tehdit ve şantaj yaptıkları kulüplerin ise, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri olduğu belirtildi. Stada meşale atan grubun ise Genç Fenerbahçeliler grubu olduğu öğrenildi.

ELE GEÇİRİLENLER SERGİLENDİ

ÖTE YANDAN taraftar gruplarına yönelik olarak düzenlenen, 83 kişinin gözaltına alındığı ve 62 kişinin adliyeye sevk edildiği operasyonlarda yapılan aramalarda ele geçirilen malzemeler dün emniyette sergilendi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon öncesi bulunan 2 döner bıçağı, 1 şiş, 5 bıçak, 2 kelebek bıcağı, 9 adet çeşitli ebatlarda çakı, 1 falçata, 250 cam bilye ve operasyon zamanı ele geçirilen 6 tabanca, 5, şarjör, 312 fişek, 2 kılıç, 3 cop, 1 sahte sürücü belgesi, bir miktar uyuşturucu, çok sayıda kesici ve delici alet basına gösterildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş neden gelmedi bilmiyorum

Kasımpaşa Başkan Vekili, hakem hatalarından çok canlarını yandığını belirtip “TFF ve Merkez Hakem Kurulu (MHK), derhal bu gidişhata önlem almalı gerekiyor” dedi.

KASIMPAŞA Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, ligde Eskişehirspor’a 2-0 kaybettikleri maçın hakemi Bülent Yıldırım’a yüklendi. Öksüz, hakem hatalarının hep gündemde olduğunu belirtip “Eskişehirspor’un attığı ilk gol ofsayttı. Yani hakemlerden çok çekiyoruz. Kötü oynadığımız için pek fazla sesimiz çıkmadı ama yediğimiz golde hakem hatasını gündeme getirmemek mümkün değil” dedi. TFF ve Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK), derhal hakem hatalarına önlem alması gerektiğini savunan Öksüz, Kasımpaşa’nın geçen yıl en fazla gol atan futbolcusu olan Kalu Uche’nin takımdan ayrılmak istediğini dile getirdi.
Öksüz son olarak da Beşiktaş’ın şu ana kadar Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda maç yapmamasının nedenini bilmediğini belirtip “Burada oynamama kararı tamamen Beşiktaş Kulübü’ne ait” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!