Taraftar operasyonunda 3 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Taraftar operasyonunda 3 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2013 19:25

İstanbul başta olmak üzere 4 ayrı ilde taraftar gruplarına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 62 kişinin savcılık sorgusu işlemleri tamamlandı. 21 kişi tutuklama istemiyle mahkeme sevk edildi. Bu kişiler arasından Fenerbahçe taraftar grubuna mensup 3 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Çarşı Grubunun kurucularından Alen Markaryan ve Genç Fenerbahçeliler grubu lideri Sefa Kalya’nın da aralarında bulunduğu şüpheliler sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. 62 şüphelinin savcılık sorguları akşam saatlerine kadar sürdü.

SEFA’YA TUTUKLAMA İSTEMİ

Sorgunun ardından savcılık, aralarında Genç Fenerbahçeliler grubu lideri Sefa Kalya’nın da bulunduğu 21 kişiyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Fenerbahçeli taraftar grubundan Sefa Kalya, Cem Gölbaşı Erdinç Tuncer tutuklandı. Kayla, ‘cinayete azmettirmek, kasten yaralamak, örgüt kurmak ve kurmak yönetmek ile sporda şiddet yasasına muhalefet’ suçlarından mahkemeye sevk edilmişti.

ALEN’E ADLİ KONTROL TALEBİ

Savcılık Çarşı Grubu'nun kurucularından Alen Markaryan’ın da aralarında bulunduğu 5 kişiyi ise adli kontrol talebi ile mahkemeye sevk etti. 36 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

11 KİŞİYE MAÇLARDAN MEN CEZASI

Öte yandan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olaylarla ilgili bugün öğle saatlerinde gözaltına alınan 11 kişi sağlık kontrolünün ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Olimpiyat Stadyumu'ndaki Beşiktaş-Galatasaray derbisinin son dakikalarında bazı taraftarlar sahaya girmiş ve maç tatil edilmişti. Olaylarda görüntülerden kimlikleri tespit edilen 11 şüpheliden 9’u Asayiş Şube Müdürlüğü’ne, 18 yaşından küçük 2 kişi ise Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. 11 kişi sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Serbest kalan 11 kişiye spor müsabakalarından bir yıl men cezası verildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!