Başbakan'a hakarete 7 bin 760 lira para cezası

Güncelleme Tarihi:

Başbakana hakarete 7 bin 760 lira para cezası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 11:07

ADANA’da geçen haziran ayında Ak Parti il binası önünde 3 bin kişinin katıldığı ’Gezi Parkı’ eyleminde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan güzellik uzmanı 36 yaşındaki Gülden D., 7 bin 760 lira para cezasına mahkum oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Gezi Parkı’nda geçen haziranda başlayıp, Türkiye’nin birçok iline yayılan eylemlerle ilgili yapılan soruşturmanın ardından birçok eylemci hakkında dava açıldı. 5 Haziran’da, Adana’daki eylemlerinin merkezi konumundaki Atatürk Parkı’nda toplanan 3 bin kişi, Atatürk Bulvarı, Sular ve Kasım Gülek Köprüsü’nden geçerek Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki Ak Parti Adana İl Başkanlığı önüne geldi. Eylemcileri parti binasına yaklaştırmayan polis, dağılmaları veya tekrar Atatürk Parkı’na dönmeleri konusunda uyardı. Polis uyarıları dinlemeyen eylemcilere, su ve gazla müdahale etti.

BAŞBAKANA HAKARET

İddiaya göre, polisin müdahalesi sırasında, grup içerisindeki Gülden D., "Hepinize yazıklar olsun, şehitler adına yazıklar olsun, Atatürk’ün evlatları adına yazıklar olsun" diye bağırdı. Başbakan Erdoğan’a da küfürlü hakarette bulunan Gülden D.’nin bu sözleri, polis kameraları tarafından kayda alındı. Sonra da yapılan soruşturmanın ardından Gülden D. hakkında ’hakaret’ suçundan 1 ile 2 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

’PİŞMANIM’

Tutuksuz sanık Gülden D., 8’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki savunmasında, toplumun verdiği psikoloji ile herkesle beraber Başbakan’a hakaret ettiğini söyledi. Olay günü Atatürk Parkı’ndan parti binasına kadar yürüdüklerini, burada polisin tekrar parka dönmeleri konusunda kendilerine uyarıda bulunduğunu, grubun uyarıları dinlememesi üzerine polisin su ve gaz sıktığını anlatan Gülden D., "Polislere neden böyle bir güç kullandıklarını sordum. ’Biz emir kuluyuz, yapmak zorundayız’ dedi. Sivil kıyafetli biri de ’Başbakan’ın emri’ dedi. Ben de o anki sinirle hakarette bulundum. Kendime yakışmayan küfürleri kullandım. Pişmanım" dedi.

Mahkeme, sanık Gülden D.’yi ’hakaret’ suçundan 7 bin 760 lira adli para cezasına çarptırdı. Karar kesinleşirse, Gülden D., bu cezayı 20 taksitle ödeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!